3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Evden gelip ödül aldılar!

Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri arasında düzenlenen Voleybol Turnuvası'nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Ev sahipliğini Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin yaptığı ödül töreni, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı törenin açılış konuşmasını yapan Tiryaki, "Bundan beş yıl önce Altındağ'ın gecekondu mahallelerinde bu tür merkezler açılacağını, kadınların spor turnuvaları düzenleyip bu tür etkinliklere imza atacağını söyleselerdi buna kimse inanmazdı. Ancak beş yıl zarfında hayata geçirdiğimiz projeler ve açtığımız kadın eğitim ve kültür merkezleriyle bu hayal gerçek oldu" dedi.

15 mahallede kadın eğitim kültür merkezi olduğunu ve bu sayının yakın zamanda 17'ye çıkacağını kaydeden Başkan Tiryaki, "Sizler talep ediyorsunuz, biz hizmet üretiyoruz. Burası gibi büyük kültür ve kongre merkezlerini, spor salonlarını ve dev parkları ilçenin tüm mahallelerine yaygınlaştırmak için sürekli çalışıyoruz" diye konuştu.

Kadın eğitim-kültür merkezlerinin tek bir amacı olduğunu vurgulayan Tiryaki, "Buralar parti lokali ya da kişisel ilişkiler vasıtasıyla işleyen yerler değil. Bu merkezler, yüzde 80'i gecekondu olan Altındağ'da yaşayan kadınların sosyal, toplumsal hayata katılmaları, kendilerini geliştirmeleri için hizmete açılan yerler. Altındağ'da okuma-yazma bilmeyen binlerce kadın var ve sanmayın ki bu kadınların tamamı yaşlı. Altındağ'da maalesef çok genç yaşta evlendirilmiş, kız çocuğu olduğu için okula gönderilmemiş, eğitim hakkı elinden alınmış genç kızlar var. Bu kadınların hayata karşı yenik düşmemeleri için açıyoruz bu merkezleri. Buralara gelip okuma-yazma öğreniyorlar, meslek ediniyorlar, kent kültürüne adapte olmaya çalışıyorlar. Bu merkezlerin en önemli hedefi zihniyet değişikliği yaratabilmek, Altındağlıları geleceğe taşıyabilmektir. Yoğun bir programım olmasına rağmen bugün buraya özellikle geldim. Çünkü kent çehresi değişen Altındağ'ın sosyal çehresinin değişimine tanıklık etmek benim
için büyük bir mutluluk. Beş yıldır geceli gündüzlü sarf ettiğimiz çabaların karşılığını görme fırsatını kaçıramazdım. Bu sevince, emeğe ve gurura ortak olabilmek için buradayım" şeklinde konuştu.

Başkan Tiryaki'nin konuşmasının ardından Aydınlıkevler Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi Modern Dans Topluluğu bir gösteri sunarken, merkeze üye Şükran Taşöz de Necip Fazıl Kısakürek'in "Hatrına Düşeceğim" adlı şiirini okudu. Törende Altınpark Kadın Eğitim Kültür Merkezi Halk Dansları Topluluğu, 29 Ekim Kültür Merkezi Latin Dansları Grubu, Seyfi Demirsoy Kadın Eğitim Kültür Merkezi Halk Dansları Topluluğu ve Mevlana Kadın Eğitim Kültür Merkezi Step Grubu da çeşitli gösteriler sundu. Kadınlar sundukları gösteriyle salondan alkış alırken, büyük ilgi gören 11 yaşındaki minik balerin Gülersu Doğa Karakuş da dünyaca ünlü Rus besteci Çaykovski'ye ait "Kuğu Gölü" balesinden bir suit sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 21:01:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?