3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Evren'in yeni başkanı; Keskin

29 Mart Mahalli idareler seçimlerinde MHP'nin Evren İlçesi Adayı Nedim Keskin galip oldu.

İlçede doğup büyüyen ve ilçe Milli Eğitimden emekli olan Keskin ilçe halkıyla iç içe olması, küçüklüğünden beri ilçede yaşaması sebebiyle bölgede tanınıyor.
Seçimlere kendi bütçesiyle hazırlanan Keskin, iktidar partisinin sahip olduğu güce rağmen güçlü nüfuzu, halkın kendisine gösterdiği teveccüh ve aldığı oylarla bu göreve başladı.

Gündüz saatlerinde vatandaşlarla beraber belediye binası önüne gelen Keskin burada bekleyen kalabalık tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı, ardından dualar edildi ve belediye binası önünde kurban kesildi.
Belediye Binasına vatandaşlarla beraber giren Keskin başkanlığı devralmak üzere mevcut başkan Dursun Çekim tarafından karşılandı. Çekim'in tebrik ve kutlama mahiyetinde yaptığı konuşmanın ardından mührü teslim alan Keskin vatandaşlara hitap etti.

Belediye Başkanlığının vebal taşıyan bir görev olduğunu ve bu vebali beraber üstleneceklerini belirten Keskin, seçimin herşeye rağmen başarılı geçtiğini bundan sonra işlerinin hizmet olduğunu belirtti. Belediye Binasına girdiğinde parti rozetini geride bıraktığını belirten Keskin, vatandaşlara hizmet ederken, sorunlarla ilgilenirken parti ve düşünce ayrımı yapmayacağını ulusal simgemiz olan Türk Bayrağı rozetini taktığını ve herkese eşit mesafede yaklaşacağını belirtti.

Ardından vatandaşlar tarafından tebrik edilmek üzere makamında ziyarette bulunuldu, ziyaretçiler arasında CHP İlçe Başkanı İsmail Alparslan ve CHP Evren Belediye Başkan Adayı Derviş Ekinci'de vardı. Ekinci; Hizmet edeceğinden zerre kadar şüphesi olmadığını seçimlerin yukarıdaki yöneticilere örnek olması gerektiği belirterek yeni başkanı tebrik etti.

Kesinleşmeyen sonuçlara göre;

MHP: %54
AKP: %43
CHP: %2
SP: %1
DSP: %0
BTP: %0
şeklinde sonuçlandı.

İl Genel Meclisine iki üye veren Evren'de üyeler MHP ve AKP'den çıktı.
MHP'den Cumayi Öztürk
AKP'den Doğan Erdoğan kazanırken.
Belediye Meclisine dokuz üyesi bulunan Evren'de; altı üye MHP'li olurken üç üyede AKP'li oldu

MHP'li Meclis Üyeleri:

1-Servet Eraslan
2-Turan Karaağaç
3-Ünal Özçelik
4-İsmail Gümüştepe
Son olarak Belediye Başkanı kontenjanıyla ise Zübeyir Güçlü kazandı.

AKP'li Meclis Üyeleri ise

1-Asım Ülger
2-Yaşar Alpaslan
3-Necibettin Karakaş
4-Nevzat Mutlu
Mehmet Şahin Keskin Evren / Kenthaber
 

Mehmet Şahin Keskin/Evren Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 12:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
evrenli tatar IP: 88.252.210.xxx Tarih : 8.04.2009 22:55:10

Ben bir evrenli olarak yeni belediye baskanimiza basarilar dilerim sunada inaniyorumki Belediyemize faydali olacagini zannetmiyorum zira bundan onceki donemlerdede gordumuz kadariyla mitat keskin beyinde bize yararindan cok zarari olmustur ! cunku ben bire bir sahit oldugum kadariyla yapmadigi yolsuz luk kalmadi ben bile kendini destekledigim icin kendimden utanyorum kisacasi evrenimize bu ve bunun gibi insanlarin faydasi olmayacaktir aksine insallah ilcelimizi elimizden almazlar saygilarimla      evrenli tatar