3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Eylemlerini kamerayla görüntülediler

DTP Milletvekillerinin Meclis Genel Kurul salonundaki oturma eyleminde ilginç görüntüler yaşandı. DTP Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak, oturma eylemini dijital kamerasıyla görüntüledi.

DTP milletvekilleri, son günlerde terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda DTP yöneticisinin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla dün gece TBMM Genel Kurul salonunda oturma eylemi gerçekleştirdi. DTP milletvekilleri, Genel Kurul çalışmalarının sona erdiği 23.30'dan sabah saat 08.00'e kadar Genel Kurul salonunda oturdu.

Oturma eylemi sırasında DTP milletvekilleri arasında ilginç diyaloglar yaşandı. DTP Diyarbakır Milletvekili Kışanak, dijital kamerasıyla eylemi ve
yaşanan diyalogları görüntüledi. DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Kışanak'ın çektiği görüntüler için, "Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük servet" yorumunu yaptı. Eylem sırasında DTP Genel Başkanı Ahmet Türk de Londra ziyaretiyle ilgili anılarını anlattı.

Bu arada TBMM Başkanı Köksal Toptan da TBMM İdare Amiri Hüsrev Kutlu ile birlikte Genel Kurul salonunda eylem yapan DTP milletvekillerini ziyaret etti. DTP milletvekilleri Toptan'ın ziyaretini cep telefonuyla fotoğrafladı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 13:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?