3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Facianın faili kaçak şofben!

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş., Sincan'da bir kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı olayla ilgili olarak, zehirlenmenin sadece ocak abonesi olan evde kaçak yollarla şofbene bağlantı yapılması ve hiçbir baca bağlantısı bulunmamasından kaynaklandığını bildirdi.

Başkent Dağıtım A.Ş., yılbaşı gecesi yaşanan ve 7 gencin öldüğü doğalgaz faciasının ardından dün akşam Sincan'da 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de hastaneye kaldırıldığı zehirlenme olayı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, bu olayla ilgili olarak 187 Doğalgaz Acil Hattı'na dün akşam 19.09'da Sincan Pınarbaşı Mahallesi 131. Sokak No 9/9'dan zehirlenme ihbarı yapıldığı, ekiplerin 9 dakika içinde olay yerine intikal ederek dairenin gazını kestiği ve gereken diğer işlemleri yaptığı belirtildi. Olay yerinde ekipler tarafından yapılan incelemelerde, Başkent Doğalgaz A.Ş. kayıtlarına göre sadece mutfakta kullanılmak üzere 4 ocaklı doğalgaz aboneliği bulunan evde, şirketin bilgisi dışında kaçak yollarla şofbene doğalgaz bağlantısı yapıldığı, şofbende ayrıca herhangi bir baca bağlantısı da bulunmadığının tespit edildiği kaydedildi.

Yine dün akşam 187 Acil Hattı'na Keçiören Esertepe Mahallesi 291. Sokak (eski 31. Sok) 10 numaralı binanın kapıcı dairesinden de saat 21.40'ta zehirlenme ihbarı yapıldığı, ekiplerin 21.47'de olay yerine intikal ederek dairenin gazını kestiği belirtildi. Bu olayda da 1 kişinin zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. Bu adreste yapılan incelemede de bu kez dairede tüple kullanılması gereken katalitik sobaya, yine kaçak yollarla doğalgaz bağlantısı yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bakımından bu tür kaçak yollara gitmeden, önce şirketimize başvurarak gerekli aboneliklerini yaptırmaları, daha sonra da şirketimizden sertifika alan firmalarla irtibata geçerek bağlantılarını kurdurmaları gerekmektedir. Şirketimizin yetki verdiği firmaların listesine, www.baskentdogalgaz.com.tr adresli internet sitemizin "yeterlilik alan firmalar" başlığı altından ulaşılabilmektedir. Vatandaşlarımızın ayrıca ventilasyonlarını (havalandırma) kesinlikle kapatmamaları, baca temizliklerini, cihaz bakımlarını düzenli olarak yaptırmaları ve internet sitemizden duyurduğumuz diğer önlemleri almaları gerekmektedir.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 20:47:21
Güncelleme :5 Ocak 2009 Pazartesi 20:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?