3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Filistin için büyük miting

Memur-Sen, Hak-İş, Mazlum-Der, MÜSİAD ve Anadolu Gençlik Derneği, Pazar günü saat 13.00'te Ankara Sıhhiye'de Filistin'e destek amacıyla büyük miting düzenleyecek.

Memur-Sen Genel Merkezi'nde 5 sivil toplum örgütünün yöneticilerinin düzenlediği ortak basın toplantısında, organizasyona ilişkin bilgi verildi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Filistin'de yaşanılan çile ve zulmün, insanlığın bitişi, sözün başladığı yer olarak hafızalara geçeceğini ifade ederek, katil İsrail'e karşı Türkiye adına çıkarılan sese destek vermek için mitingi düzenlediklerini söyledi.

BM, NATO ve Avrupa ülkelerinin Gazze'deki soykırıma sessiz kaldığını belirten Gündoğdu, "İsrail'in Ankara Büyükelçisi'nin derhal istenmeyen adam ilan edilmesini, terör devleti, gecekondu devleti İsrail'in Türkiye'den gönderilmesini istiyoruz.
Bununla birlikte İsrail'le olan bütün anlaşmaların sona erdirilmesini, İsrailli pilotların Türkiye'de artık eğitilmemesini ve tüm İsrail mallarının boykot edilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ise, Filistin davasının aynı zamanda izzet, haysiyet ve vicdan davası olduğunu ifade ederek, bu katliama hiç kimsenin sessiz kalma lüksünün bulunmadığını savundu.

Mazlum-Der Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu da, acımasızca vuran İsrail saldırılarının insanlığın dışına çıktığını söyleyerek, "İsrail askerleri artık katlettikleri Filistinli çocukların cesetleriyle hatıra fotoğrafı çektiriyor. Bakalım bu savaşı kim kazanacak, İsrail mi, insanlık mı?" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 16:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?