3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Fuhuşçu hakime 2 yıl hapis

Yargıtay Tetkik Hákimi Mustafa Hakkı Çetin, "fuhuş yaptırmak" suçundan iki yıl hapse çarptırıldı. Çetin’in cezası Yargıtay tarafından onanıp kesinleştiği takdirde, yüz kızartıcı suçtan mahkûm olduğu için yeniden hákimlik ve avukatlık yapamayacak.

Yargıtay  Tetkik Hákimi Mustafa Hakkı Çetin, Uluslararası Göç Örgütü’nün ihbarı üzerine Şubat 2007’de yapılan "Orkide Operasyonu" kapsamında telekulağa takıldı. Mahkeme kararıyla dinlenen ve açığa alınan Çetin, Temmuz 2007’de Sincan Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Hákim Çetin hakkında Sincan Ağır Ceza Mahkemesi’nde 60 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Yaklaşık bir buçuk süren tutukluluğun ardından tahliye edilen Çetin ilk duruşmada, kendisini, "15 yıllık hákimi p..miş gibi göstererek dosya hazırladılar" diyerek savundu. Soruşturma aşamasında Hürriyet’e de konuşan Çetin, aynı operasyonda yakalanan ve şebekenin lideri konumunda olan sevgilisi Zara Çetin için, "Soyadımı verdiğim doğru. Çok seviyorum, sevgilim olur. Havaalanında kadın misafirleri getirip götürdüm. Ancak fuhuş yapıldığını bilmiyordum. Hepsi sevgilimin akrabalarıydı" dedi.

Mustafa Hakkı Çetin, geçen hafta karar duruşmasına çıktı. Suçsuz olduğunu söyleyen Çetin beraatini talep etti. Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, Çetin’in "örgüt kurmak" ve "insan ticareti yapmak" suçlarından beraat ettiğini, "fuhuş yaptırmak" suçundan iki yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı. Ceza, indirim uygulanarak bir yıl sekiz aya indirildi. Çetin’in cezası için beş yıl süreyle "hükmün geriye bırakılmasına" karar verildi. Bu karar uyarınca sanık denetim süresini olumlu geçirirse mahkûmiyet kararı verilmeyecek. Fuhuş yaptırmak suçundan hapis cezasına çarptırılan Mustafa Hakkı Çetin’in cezası Yargıtay tarafından onanıp kesinleştiği takdirde yüz kızartıcı suçtan mahkum olduğu için yeniden hakimlik ve avukatlık yapamayacak.

Hákim Çetin’in sevgilisi Zara Çetin’in de aralarında bulunduğu 36 şebeke elemanı ise yargılandıkları Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından daha önce iki ile dört buçuk yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmışlardı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 14:03:44
Güncelleme :11 Ocak 2009 Pazar 18:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?