3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gazetecilere meydan dayağı Video

Ankara’da Belediye koordinatörünün evinin önünün asfaltlanmasını görüntülemek isteyen tv muhabiri ve kameraman saldırıya uğradı, kamera ve mikrofonları kırıldı

AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in koordinatörü Burhan Yazar, Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanında olmamasına karşın, emrindeki iş makinaları ile evinin önüne asfalt döktürdüğünü görüntüleyen Kanal D kameramanı Durak Doğan ve muhabiri Gamze Dondurmacı’ya saldırdı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin asfalttan sorumlu koordinatörü olan Yazar, dün Keçiören Belediyesi hizmet alanında bulunan Tepebaşı Mahallesi Anavatan Caddesi 1070. sokakta, kendi soyadını taşıyan apartmanının önüne Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin iş makinaları ile asfalt döktürdü. “Kapıcı Burhan” lakablı Yazar, olayı görüntülemek isteyen kameraman Doğan ve muhabir Dondurmacı’ya beraberindeki kişilerle saldırdı, kamera ve mikrofonları kırdı. Yazar, olaydan sonra telefonlarını kapattı.
Ekiplerin öğle saatlerinde 1071, 1072. sokaklar ve Anavatan Caddesi’ne de asfalt dökmesi, “‘Sadece kendi evinin önüne asfalt döktürdü’ dedirtmek istemedi” yorumlarına neden oldu.
Kameraman Doğan, olayı şöyle aktardı:
“Telefon trafiğinden sonra bir anda etrafımızı 15 kişi sardı. Ana caddeye çıktık. Bu sırada Yazar’ın arabasına yöneldiğini gördüm ve çekmeye başladım. Arabasını durdurup, ‘Ne çekiyorsunuz lan, bıktık sizden’ diyerek, üzerimize saldırdı.”

Görevinden istifa etti
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden dün akşam yapılan yazılı açıklamada, “Olayın ardından Büyükşehir Belediyesi asfalt görevlisi Burhan Yazar, görevinden istifa etmiş. Büyükşehir Belediyesi ile tüm ilişiğini kesmiştir” denildi. Açıklamada, Yazar için belediyede koordinatör görevini yürütmesine rağmen “asfalt görevlisi” denilmesi dikkat çekti.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 09:19:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?