3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gençler Beşiktaş'tan çekinmiyor

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, Beşiktaş'a karşı ligde son 16 maçı kazanamamalarının kendilerine ekstra motivasyon sağlayacağını ifade ederek, "Beşiktaş karşısında sürpriz bir sonuca imza atabiliriz" dedi.

Thomas Doll, Turkcell Süper Ligi'nin 3. haftasında Beşiktaş ile oynayacakları maç öncesinde Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi. Doll, hafta içi yapılan antrenmanlarda gol bölgelerinde çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Ankaraspor maçından sonra takım olarak hatalarımızın neler olduğunu konuştuk. Toplantıyla beraber bu maçı unuttuk. Beşiktaş karşısında Ankaraspor maçındaki kadar pozisyon bulamayabiliriz. Antrenmanlarda ofansif anlamda çalışmalar yaptık. Hafta içinde PAF takımımızla bu konuda bir maç yaptık. Gol vuruşu çalışmalarına ağırlık verdik. Beşiktaş karşısında girdiğimiz pozisyonları değerlendirmek istiyoruz" dedi.

Beşiktaş karşısında sürpriz bir sonuca imza atmak istediklerini ifade eden Doll, "Kendi oyun formatımızı oluşturmamız gerekir. Kendi oyunumuzu oynamak istiyoruz. Beşiktaş karşısında sürpriz bir sonuca imza atabiliriz. İstatistiklere göre 16 maçtır kazanamıyoruz. Bu durum futbolcularıma ekstra motivasyon sağlayacaktır. Beşiktaş maçının önemini biliyoruz. Takım olarak hazırız. Motivasyonumuz yüksek. İyi bir futbol sergilemek istiyoruz" diye konuştu.

Thomas Doll, transfer çalışmaları ve Gençlerbirliği'nin hedefiyle ilgili bir soruya ise şu şekilde cevap verdi: "Transferlerle ilgili yönetimle iyi ilişkiler içineyiz. İki transfer yaptık. Üçüncüsünün de olmasını bekliyoruz. Transfer olarak kendimizi Galatasaray ve Fenerbahçe ile kıyaslayamayız. Onların transferleri, ayrı dünyanın transferleri. Biz bütçemizi ve böyle transferler yapamayacağımızı biliyoruz.

Yapılan işte bir hedef olmalıdır. Son üç sezona bakıldığında bu sene istemesek de küme düşme hattından uzakta olmayı hedefliyoruz. Tek haneli bir sıralamada bir yerde ligi bitirmek istiyoruz. Bununla ilgili olarak takım iyi sinyaller veriyor. Bu seneyi rahat bir şekilde tamamlayarak, gelecek sezonlarda takviyelerle adım adım yukarıya doğru ilerlemek istiyoruz. Hayalperestlik yapmayı sevmem. Ben de ilk 5-6 sıradan bahsedebilirim ama bunu yapmak istemiyorum. Bunun için belli kademeleri geçmek lazım. İyi şeyler yapıyoruz. Bunun meyvelerini alacağımızı düşünüyorum"

Ramazan ayında futbolcuların oruç tutmasıyla ilgili bir soruya ise Thomas Doll, "Futbolcularımla bunu konuşacağım. İslamiyet'in getirdiği kurallara elbette saygı duyuyorum. Ama öbür taraftan da profesyonelliğin gerekleri var. Futbolcular profesyonelliği seçmiş durumdalar. Bunun gereklerini yapmalı ve kendilerinin güçsüz düşmemeleri için gerekli besinleri almaları gerekir. Oruç tuttukları zaman almaları gereken besinleri ve takviyeleri alamayacakları için bu onları etkiler ve Gençlerbirliği takımı için dezavantaj olur" şeklinde cevap verdi. Doll, yeni transfer Ivan Radeljic'in de Beşiktaş karşısında ilk 11'de sahaya çıkacağını sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 17:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?