3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gençler Thomas Doll'a emanet

Gençlerbirliği, ünlü Alman teknik adam Thomas Doll ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlenen ve kulüp başkanı İlhan Cavcav'ın da hazır bulunduğu imza töreninde Alman teknik adam Thomas Doll, kendisini sezon sonuna kadar Kırmızı-siyahlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, kulüp olarak son 2 yılda büyük sıkıntılar çektiklerini ve 7 teknik adamla çalıştıklarını hatırlatarak, Thomas Doll'u uzun araştırmalar sonucunda göreve getirdiklerini söyledi.

Cavcav, Doll ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladıklarını, ancak sözleşme uzatma opsiyonunun kendilerinde olduğunu ifade etti. Yabancı teknik adamla birlikte Gençlerbirliği'nde bazı şeyleri değiştirmek istediklerini belirten Cavcav, "Türkiye'de değerli teknik adamlar var. Hemen hemen çalışmadığım teknik direktör kalmadı. Yeni hocamıza iyi transferlerle iyi bir kadro vermek istiyoruz. Gençlerbirliği'nde bazı şeyleri değiştirmek istiyoruz. Thomas Doll'un hem Gençlerbirliği'ne hem de Türk futboluna katkı yapacağına inanıyorum. Avrupa kupalarına katılacak, ligde üst sıralara oynayacak ve yeniden Türkiye Kupası'nı kazanan bir takım olmak istiyoruz" diye konuştu.

İlhan Cavcav, Trabzonspor'un Engin Baytar ve Orhan Şam'ı transfer etmek istemesiyle ilgili bir soruya ise, "Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'den bu iki futbolcu için resmi teklif geldi. Henüz cevabımızı iletmedik. Aldığımız karar doğrultusunda Orhan Şam'ı kesinlikle satmayacağız. Engin Baytar'ı ise gerekli ekonomik koşullar sağlanırsa Trabzonspor'a verebiliriz" şeklinde cevap verdi.
Alman teknik adam Thomas Doll, Gençlerbirliği'ni saygı duyulan bir ekip haline getirmeyi amaç edineceğini ifade ederek, "Gençlerbirliği, tarihinde önemli başarılar olan bir kulüp, ama son yıllarda bir düşüş içinde. Kulübün yeniden herkesin sevgisini ve saygısını kazanması gerektiğini düşünüyorum. Burada profesyonel düşünen ve profesyonel çalışan bir kulüp buldum. Teknik ekibimle beraber elimizden geleni yapacağız. Gençlerbirliği'ni saygı duyulan bir takım haline getireceğiz. Kendi felsefe ve çalışma anlayışım var. Bunu futbolculara anlatacağım. İyi bir çalışma ile Gençlerbirliği'ni hakettiği yere getirmek istiyoruz" dedi.

Futbolculuk kariyerinde 18 kez Almanya A Milli Takım formasını giyen 43 yaşındaki Thomas Doll, teknik adamlık kariyerinde Hamburg ve Borussia Dortmund takımlarını çalıştırmıştı. Gençlerbirliği'nde Thomas Doll'un yardımcılıklarını Serdar Dayat, Cengiz Demirel ve Levent Zorluer yapacak. Thomas Doll'un ayrıca anlaşma sağlanması durumunda Alman bir yardımcı teknik adamı daha ekibine dahil edeceğini bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 11:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?