3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gençlerbirliği: 2 Hacettepespor: 1

Turkcell Süper Ligi ekiplerinden Gençlerbirliği, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Gençlerbirliği ilk hazırlık maçında Hacettepespor'u 2-1 yendi.

Yeni sezon hazırlıklarını Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde sürdüren Gençlerbirliği, ilk hazırlık maçında Hacettepespor ile karşılaştı. Kadir Bekmezci ve Yasir Elmacı'nın golleriyle 2-0 öne geçen Gençlerbirliği, Savaş Esen'in golüne engel olamasa da sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı.

Gençlerbirliği'nin Alman teknik adamı Thomas Doll'un takıma 4-2-3-1 sistemini oturtmaya çalıştığı gözlendi. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Thomas Doll, çalışmaların çok iyi gittiğini belirterek, "Yoğun bir tempoyla antrenmanlara başladık. Futbolcuların coşkulu ve istekli olması bizi sevindirdi. Kendilerinden istediklerimizi yapma gayretindeler. Maç formatımıza uyum sağlama konusunda iyi gidiyoruz. Kendi felsefemi tam olarak oturtmadım. Kendi düşüncelerimizi oyuncularımıza aşılamaya çalışıyoruz. Defansif anlamda çalışmamız gerektiği görünüyor. Ama takımın gidişatı gayet olumlu. Geçen senelerde yapılan hataların tekrarlanmaması düşüncesiyle sezona başladık. Geçmişte yapılan hatalardan ders çıkararak bunu takıma pozitif olarak yansıtmak istiyoruz" diye konuştu.

Gençlerbirliği'nin Hollanda'nın NAC Breda takımından transferi 20 yaşındaki Aykut Demir, Kırmızı-siyahlı ekibe geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Transferimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gençlerbirliği gibi büyük bir kulübe geldiğim için çok mutluyum. Burada çok iyi oyuncular var. Her futbolcu oynamak ister. Ben elimden geleni yapacağım. Gerisi hocamızın takdiri. Takımdaki hava çok güzel. Beni çok iyi karşıladılar. Hepsine teşekkür ediyorum. Buraya gelmeden önce Türkiye'den başka takımlarda beni transfer etmek istiyordu. Gençlerbirliği, gerçekten çok iyi bir kulüp. Özellikle gençlere önem veren bir kulüp olduğu için burayı tercih ettim" diye konuştu.

Kırmızı-siyahlı futbolcular Murat Kalkan ve Tolga Seyhan, yeni sezon hazırlıklarının çok iyi gittiğini belirterek, yeni sezonda geçtiğimiz sezon yaşanan sıkıntıları yaşamayacaklarını ve üst sıraları hedefleyeceklerini söylediler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 16:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?