3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Geri Kazanım Projesi' hız kesmiyor

Yenimahalle Belediyesi tarafından 2007 yılında hayata geçirilen "Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi" hız kesmeden devam ediyor.

İnsanlığın karşılaştığı en büyük çevre sorunlarından birinin atıklar olduğunun bilinciyle hareket eden belediye, vatandaşlara mavi renkli geri dönüşüm poşetleri dağıtarak kağıt, karton, cam, pet, plastik ve metal şişeleri toplayıp ülke ekonomisine kazandırdı.

Vatandaşlar, çevre kirliliği yaratan ancak değerlendirildiği zaman ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan projeye büyük ilgi gösterdi. Yenimahalleliler, artık mutfak çöpleri ile geri dönüşümü sağlanabilecek ambalaj atıklarını ayrı ayrı poşetliyor. Yenimahalle Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dağıtılan mavi geri dönüşüm poşetlerini kullanan vatandaşlar uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, "Daha sağlıklı bir çevre oluşturmak ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak için 2 yıl önce uygulamaya koyduğumuz projeye vatandaşımızın göstermiş olduğu ilgiye ve özene teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 13:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?