3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gökçek: 'Mutlaka bir ihmal var'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören'de bu sabah 4 katlı bir binanın çökmesiyle ilgili olarak, "Mutlaka bir ihmal var. Ama ihmalin ne olduğunun, teknik elemanlar tarafından ortaya çıkarılması gerekiyor" dedi.

Keçiören'de bu sabah bir binanın çökmesi üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gökçek, olayın 'Büyükşehir'in alanı içine girmediğini' belirterek, bunun teknik bir konu olduğunu söyledi. Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Gökçek, can kaybı olmamasının teselli unsuru olduğunu söyledi.

Enkazdan ağır yaralı olarak çıkartılan çocuğun tedavi altında olduğunu
öğrendiğini belirten Gökçek, çocuğun kurtulmasını temenni ettiğini kaydetti.
İnşaat denetiminin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, bina üzerine yapılan yüklerin iyi hesaplanması gerektiğini vurguladı.

Denetimlerde bu şekilde bir istinat duvarına izin verilip verilmeyeceğinin sorulması üzerine Gökçek, "Onu ilgili arkadaşlara soracaksınız tabii. O bizim konumuz değil. Büyükşehir Belediyesi'nin bu manada kentsel dönüşümler dışında denetleme yetkisi yok. Arka manzaraya bakarsanız üst üste kibrit kutusu gibi dizilmiş binalar görüyorsunuz. Bu aslında şehircilik değil tabii" dedi. Olayda bir ihmal olup olmadığının sorulması üzerine ise Gökçek, "Bunu tetkik etmeden benim söylemem yanlış olur. Bir ihmal olmazsa bunun yıkılması mümkün değil. Mutlaka bir ihmal var. Ama ihmalin ne olduğunun teknik elemanlar tarafından ortaya çıkarılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ise, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin en kısa sürede yapılacağını belirtti. Gazetecilerin binanın sert zemine yapılmadığı yönündeki eleştirileri hatırlatmaları ve bir ihmal olup olmadığını sormaları üzerine Altınok, şunları kaydetti:

"İhmalin olup olmadığına bakacağız. Arazinin ekolojik durumu bu. Buraların jeolojik etütleri yapılıyor, jeolojik etütlere göre kat belirlemesi tespit ediliyor, daha sonra imar planları hazırlanıyor. Bu imar planı bizim dönemimizde yapılmış bir plan değil. Çok önceden yapılmış bir imar planı. Bizim dönem eski dönem diye bir şey yok burada tabii. Olayı başkalarının üzerine yıkmak etik de değil. Doğru da değil. Bakıyoruz, ihmali olan kim varsa bunun hesabını verecektir elbette."

Gecekonduda ve binada oturanların mağdur edilmeyeceğini de belirten Altınok, Gökçek ile bilgi paylaşımı olup olmayacağının sorulması üzerine, "Bilgi istenirse, isteyenle paylaşırız tabii ki" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 18:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?