3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gökçek koltuğunu minik Can'a kaptırdı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in koltuğuna oturan ilköğretim öğrencisi Can Ildız, Gökçek'in ne olmak istediği sorusuna, "Siyasetçi olmak istemiyorum, çünkü çok karmaşık bir iş gibi geliyor bana. Gazetecilik mesleği de çok tehlikeli, ikisini de yapamam" cevabını verdi.

Gölbaşı Erken Başarı İlköğretim Okulu ve Batıkent Anaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Gökçek'i makamında ziyaret etti. Ziyarette 5 yaşındaki Elif Kalyon 'Atatürk geldi düşmanı yendi' şiirini okurken, Başkan Gökçek'in kısa bir süreliğine koltuğunu devrettiği ilköğretim öğrencisi Can Ildız ise Atatürk'ün 'Yurtta barış, dünyada barış' sözünü geleceğe taşıyacak çocuklar olduklarını söyledi.

Belediye başkanı olarak çevreyi korumaya, doğayı kurtarmaya yönelikprojeleri uygulamaya sokmak istediğini belirten Ildız, naylon poşetlerin mikrop yuvası oluşturarak hayvanların hayatlarını sona erdirdiğini ve uzun yıllar doğada yok olmadığını ifade etti. Tüm okulların ve evlerin önlerine karton kutular koyarak geri dönüşüm kutusu oluşturmak istediğini anlatan Ildız, su tasarrufunun da önemine değinerek, fotoselli muslukların konulmasını istedi. Ildız, Melih Gökçek'in 'Ne olmak istiyorsun?' şeklindeki sorusuna, "Siyasetçi olmak istemiyorum, çünkü çok karmaşık bir iş gibi geliyor bana. Gazetecilik mesleği de çok tehlikeli, ikisini de yapamam" cevabını verdi.

Bir gazetecinin 'Hangi takımı tutuyorsun?' sorusu üzerine Ildız, Galatasaray'ı tuttuğunu söyledi. Kendisini ziyaret eden öğrencilere tuttuğu takımları soran Başkan Gökçek, daha sonra öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekindi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 18:54:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?