3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gökçek muhalefete yüklendi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, muhalefete yüklenerek, "Biz fakir fukarayı doyurduk, onlar yamyamları doyurdu" dedi.

AK Parti'nin Ankara belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısı, Başbakan Erdoğan, bakanlar ve milletvekillerinin katılımıyla Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Türkiye aşıkları hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasında, AK Partili belediye başkanlarının kendisini hizmet işini adadıklarını belirtti. Borç batağına girmiş bir Ankara devraldıklarını öne süren Gökçek, "CHP Genel Merkezi binalarında yolsuzluk yapıldı, bunu mahkeme resmen kanıtladı. Ufuksuz, beceriksiz yöneticilerin yönettiği Ankara'yı devraldık. Kentsel dönüşümlere umut olduk. Soğukta titreyen, yakacağı olmayan hastalara şifa olduk. Engellilere akülü araç olduk. Çünkü insanız, hayra aşığız. Hizmete talibiz. Biz halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak biliriz. AB'li nasıl yaşıyorsa Türkiyeli de öyle yaşamalıdır" dedi.

"Biz Osmanlıların torunu, cumhuriyetin evlatlarıyız" diyen Gökçek, şehirciliği, adaleti ve merhameti Batı'nın kendilerinden öğrendiğini söyledi. Türkiye'de inançlı bir nesil olduğunu kaydeden Gökçek, Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta şahlandığını, Türk yükselişinin simgesi olduğunu kaydetti. Gökçek,"Türkiye'deki AK Parti'li belediye başkanları olarak huzurunuzda söz veriyorum. Yıkılmak, dağılmak ve durmak yok. 15 yıldır sayısız eserimize imza attık. Kıskananlar çok oldu. Yol yapmadı diyemediler, alt, üst geçit yapmadı diyemediler. Su yapmadı diyemediler, altyapı yapmadı diyemediler. Yoksula sahip çıkmadı diyemediler. Biz fakir ve fukaraları doyurduk, onlar yamyamları doyurdu. Bizi suçladılar. Asıl yamyamlar onların içinden çıktı. Pisliklerin içinde bulunanlar onların arasından çıktı" diye konuştu.

Kendisi hakkında malvarlığının çok olduğu söylentileri çıkarıldığını ve bunları Allah'a havale ettiğini söyleyen Gökçek, "Türkiye hukuk devleti, suçu olan hesap verir. Ben Ankara'da başkanlık yaptığım dönemde 9 yılımı muhalefette geçirdim. Ankara'da yüzlerce dev projeye imza attım. Yamyamlık yapıp ülkeyi soymadım" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan ile Gökçek'in yer aldığı sinevizyon gösterisi sunuldu. Ekranda Davos görüntüleri yer aldığı sırada salonda bulunanlar Erdoğan'ı alkışladı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 22:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muammer soykan IP: 212.174.63.xxx Tarih : 5.02.2009 13:57:32

sayın gökçek,bir boru değişimi için insanları türkiyenin başkentinde 5 gün susuz bırakıyorsun sonrada kızılırmaktan kısa sürede su getirdim diye ahkam kesiyorsun ,bu şuna benziyor, bir inek günde 100 güğüm süt verirmiş sonrada bir tepikte bütün güğümleri devirirmiş sanırım sizi anlatmatya yetiyor bu yorum.