3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gökçek'e bilbordlu teşekkür

'MELİH GÖKÇEK'E TEŞEKKÜR'Ü BİLBORDLARA TAŞIDI

Ankara'nın Şereflikoçhisar Belediyesi, ilçeye asfalt gönderen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e bilbordlarla teşekkür etti. Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, Büyükşehir Belediyesi ile organik bir bağları olmamalarına rağmen Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine asfalt gönderdiğini anımsatarak, "Bir baba bile oğluna karşılıksız bir şey vermiyor. Kendi imkanlarımız ile burayı 10 yılda anca asfaltlardık" dedi.

Ankara'ya 140 kilometre mesafede bulunan Şereflikoçhisar ilçesinde vatandaşlar asfalt sevinci yaşıyor. Seçimlerden önce Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek ve Ali Babacan ile Şereflikoçhisar'a giden Melih Gökçek, vatandaşlara verdiği asfalt sözünü tuttu. Seçimlerin ardından Ankara Belediye Meclisi ilçeye tonlarca asfalt yardımı kararı aldı. Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Altuğ, asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçede bulunan bütün bilbordlara Gökçek ile kendinin resmini

koyarak teşekkür mesajları gönderdi. İHA'ya açıklamada bulunan Başkan Altuğ, Gökçek'in seçimler öncesinde Şereflikoçhisara gelerek asfalt sözü verdiğini hatırlatarak, "Sayın Gökçek, ilçemizin içinde bulunduğu yolların kötü durumunu gördü. 'Seçimden sonra asfalt konusunda size yardımcı olacağım' dedi. Seçimden sonra 3 bin tona yakın asfalt gönderdi. Şereflikoçhisar'ın 17 mahallesi var. Bu mahallelerin çoğu içine girilmeyecek vaziyetteydi. Yapılan asfalt ile 2 mahalleye asfalt döktüler. Başkan Gökçek,

Büyükşehir sınırlarının 50 kilometre dışında kalan belediyelere Büyükşehir Belediye bütçesinin yüzde 5'ini geçmemek üzere belediye hizmetlerinin yardımcı olunması konusunda bir karar çıkardı. Biz de belediye olarak müracat ettik. Gökçek, Fen İşleri Daire Başkanlığı'na Şereflikoçhisar'ın mahallelerine asfalt atılması konusunda talimat verdi. 10 gün içinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler gece gündüz asfalt attı. Öncelikle okullara giden cadde ve sokakların asfalt çalışmasından başladık.

Daha sonra ana arterlere önem verdik. Şu an Şereflikoçhisar'ın yol problemi kalmamıştır" diye konuştu.

Altuğ, "Baba, oğula karşılıksız bir şey vermiyor. Ankara ilinin mücavir dışında olmamıza rağmen ayrıca Büyükşehir Belediyesi ile organik bağımız olmamasına rağmen Sayın Gökçek verdiği sözün arkasında durdu, bizi mahçup etmedi. Nerede bir afet olsa Melih Gökçek orada. Burada da yol afeti vardı. Bilbordlarımıza ve şehrimizin her yerini pankartlarla donattık. Kendi imkanlarımız ile buraları 10 yıl içinde yapmamız mümkün değildi" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2009 Pazar 11:14:02
Güncelleme :1 Aralık 2009 Salı 09:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can erer IP: 78.164.24.xxx Tarih : 30.11.2009 00:03:38

Sayın Ali BABACAN  Ş.KOÇHİSARLI deil mi? Daha fazla ilgilenmesi lazım.Bakın her ilçe ileri giderken neden bizim ilçe yerinde sayıyo.