3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gökçek'i Ankaralılar cezalandıracak!

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, doğalgaz sayaçlarında yolsuzluk yaptığını savunduğu ve televizyonda düelloya girdiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in AKP’den yeniden başkan adayı gösterilmesini değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, "Gökçek’in yeniden aday gösterilmesinde ’Kılıçdaroğlu’na bir kelle daha vermemek’ mantığının payı olup olmadığını bilemem, ama bir konuda payım var; Ankara halkı, 1 milyon yurttaş, elindeki EGO veya Başkent Doğalgaz’dan aldıkları belgelerle nasıl soyulduklarını öğrendiler" dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Ankaralılara görev

"29 Mart’ta Ankaralılara bir görev düşüyor. Kendilerini soyan ve soyduran Başkan’dan hesap sormaları gerekir. Sandığa giderken şunu düşünsünler: Melih Gökçek ihale ile bize dünyanın en pahalı doğalgaz sayacını sattı, biz bunu hak ediyor muyuz? Yurttaşlarımız bu sorguyu yaparsa hak yerini bulacaktır. Ben, yurttaşlarımızın bu sağduyusuna güvendiğim için Gökçek’in aday gösterilmesini istedim. Halkını soyduğu ayan beyan ortaya çıkan bir belediye başkanının cezasını, enayi yerine koyduğu o halkın vermesi, demokrasi açısından çok daha sağlıklı olur. Şimdi bu görev başkentlilerde."

Yargıya baskı yapıyorlar

Kılıçdaroğlu, AKP’nin yargı üzerinde özel bir baskı kurduğunu da savunarak, şunları söyledi: "Başbakan Erdoğan hakkında mahkûmiyet kararı veren İstanbul’da bir yargıç hakkında sudan bahanelerle soruşturma açılması, Osman Paksüt’ün telefonunun dinlenmesini soruşturan savcının cezalandırılması, AKP’nin demokrasiyi ve devlet gücünü kendisini sürekli iktidar kılacak bir parti devleti kurma anlayışının ürünleri. 21. yüzyıl Türkiye’sinde bu anlayış kabul edilemez."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 09:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?