3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gökçek'ten bürokrat operasyonu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, belediyede bazı bürokratları görevden almak için düğmeye bastı. Gökçek, görevden alacağı bürokratların listesini Genel Sekreter Altan Raşit Civan'a verdi.

29 Mart Yerel seçimlerinde Ankara'da 4. kez Belediye Başkanlığını kazanan Melih Gökçek, bu hafta yıllardır beraber çalıştığı bazı bürokratlarıyla yollarını ayırıyor. Seçimlerden sonra bir çok bürokratın istifasını vermesinin ardından bazı istifaları kabul eden Gökçek, yeni ekibini kurdu. Gökçek, çalışmayacağı bürokratların isim listesini yeni atanan Genel Sekreter Altan Raşit Civan'a verdi. Buna göre, Personel Müdürü Bekir Yağcı ve Civan, Çarşamba günü görevden alınacak bürokratlara resmi yazı gönderecek.

Edinilen bilgilere göre, Başkent Doğalgaz Genel Müdürlüğü'nden istifa eden Veysel Karani'nin yerine geçici olarak atanan Harun Gündüz'ün görevden alınacağı, yerine doğalgaz konusunda teknik bilgiye sahip olan bir müdür atanacağı öğrenildi. Ayrıca belediyede bazı şirketlerin büyük şirketlere bağlanacağı kesinleşti.

Metropol, Belka, Belpa, Belso, Beltaş, Portaş'ın diğer şirketlere geçişi yapılacak. Gökçek, yeni dönemde emekli gazeteci Avni Kavlak, Halk Ekmek, ANFA, Anket, Bugsaş, Belbeton, Belko ve Tobaş Genel Müdürleriyle yola devam edecek. Geçen yıl havuzda boğularak oğlunu kaybeden Belplas Genel Müdürü Ersin Doğan, emekliliği için Gökçek'e istifasını verdi. Gökçek ise Doğan'ın istifasını kabul ederek Belplas'a yeni Genel Müdür atayacak.

Öte yandan, Gökçek, seçim döneminde kendisini zor durumda bırakacak bürokratların olmaması için göreve getireceği bürokratlar konusunda seçici davranıyor. Kimler ile çalışacağı konusunda 3 gün çalışma yapan Gökçek, ağırlıklı olarak gençlerden oluşan bürokratlarla yola devam edecek. Gökçek'in ayrıca İmar Müdürü Ömer Faruk Erciyes, Emlak İstimlak Müdürü Mehmet Pamuksuz, ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, EGO Genel Müdürü Ömer Ulu ile yollarını ayıracağı konuşuluyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 12:27:13
Güncelleme :12 Nisan 2009 Pazar 12:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?