3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gökçek'ten geri adım!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, su tüketimlerinin 45 gün üzerinden faturalandırılması işlemine son verildiğini bildirdi.

Gökçek, yaptığı açıklamada, su tüketimimin 45 günde faturalandırılması işleminin Murat Karayalçın'ın belediye başkanlık yaptığı dönemde başlatıldığını öne sürerek, "Su tüketiminin 45 günde faturalandırılması işleminin, siyasi istismar yapılması üzerine şubat ayından itibaren işlem 30 gün üzerinden yapılacak" dedi.

Kimi siyasiler ve ideolojik grupların tam 18 yıldır uygulanan sudaki faturalandırma sistemini özellikle son aylarda eleştirmeye başlamasının, konunun siyasi istismar yapıldığının açık bir kanıtı olduğunu savunan Gökçek, "Hele CHP'nin adayı Sayın Karayalçın'ın kendi başkanlığı döneminde başlattığı bu uygulamayı sanki bizim dönemimizde başlamış gibi ağır bir şekilde eleştirerek halkı yanıltmasını anlamak akıl karı değil" diye konuştu.

Bu konuda defalarca açıklama yapmalarına rağmen, Ankaralılar'ın kasıtlı açıklamalar ve haberlerle kandırılmak istendiğini savunan Melih Gökçek, şöyle devam etti:

"Sanki 45 gün uygulaması bizim dönemimizde başlatılmış gibi lanse edilmektedir. Bugün 45 gün üzerinden fatura uygulamasını eleştiren Karayalçın, 1989-1994 yılları arasında sayaçların 58, 70 hatta 98 günde bir okunmasına ses çıkartmamıştır."

Gökçek, ASKİ'nin içme suyu temini için Türkiye'nin en büyük projesi olan Kızılırmak projesini çok kısa bir süre içinde hayata geçirmesi sırasında ve sonrasında sürekli saldırılara maruz kalındığını söyledi.

ASKİ Genel Müdürlüğü'nün, sayaçların 30 günlük dönemlerde okunması için sürdürülen teknik çalışmanın tamamladığını ifade eden Gökçek, "Şubat ayından itibaren 45 günlük faturalandırma işlemine son verilip, 30 günlük fatura okuma sistemine geçilecektir" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 10:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yüksel tekin IP: 88.252.154.xxx Tarih : 28.01.2009 01:21:48

sayın gökçek geri adım atmanız güzel tıpkı sayaç paralarını kılıçdaroğlunun ortaya çıkarmasıyla geri ödemeniz gibi,ama umuyorumki fazla sayaç okumaya zamanınız kalmadı enfazla şubatta sayaç okuyabilirsiniz çünkü marttan itibaren sizden kurtulmuş olacak başkentim inşallah.