3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gökçek'ten iddialara tezkereli cevap

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek, basında çıkan 'Çürük çetesine Gökçek kimliği' haberlerine tezkeresiyle yanıt verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek, İstanbul'daki "Bamya" operasyonu kapsamında Ankara'daki zanlılardan Erdem K.'nın evinde yapılan aramada kendisine ait nüfus cüzdanının fotokopisi ve vesikalık fotoğraflarının bulunduğu yönünde çıkan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Gökçek, 2008 Nisan ayında aldığı takdir belgesi ile askerlik yaptığını ifade etti. 2009 yılında Çankaya ilçesinden belediye başkan adayı olabilmek için 6 ay kısa dönem askerlik yaptığını belirten

Gökçek, askere gideceğini televizyonlarda açıkladığını kaydetti. Gökçek, 1 Haziran 2008 tarihinde terhis olduğunu ifade ederek, "Ben şerefimle ve gururla askerliğimi yapmış ve askerlikte takdir belgesi almış bir Türk genciyim. Sanki benim çürük çetesinden askerlikle ilgili çürük belgesi almak istermiş gibi zihinlere soru işareti bırakacak şekilde, dedikodu şeklinde aslı olmayan bilgilerin sızdırılması şerefsizliktir. Aynı şekilde dedikodu şeklinde, aslı olmayan bu sızdırılan bilgilerin gazetecilik kuralları

ve etiği gereğince benden hiçbir bilgi alma ihtiyacı duymadan art niyetli olarak haberleştirilmesi de ayrıca medya ahlaksızlığıdır" dedi.

Gökçek ayrıca, takdir belgesini Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Lojistik Destek Karargah Bölük Komutanlığı'nın verdiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 16:07:05
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 17:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?