3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gökçek'ten Memur-Sen'e ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Memur-Sen Genel Başkan Ahmet Gündoğdu'yu ziyaret etti.

Başkan Gökçek, Memur-Sen Genel Başkan Ahmet Gündoğdu'yu ziyaret ederek, yeni dönem için projelerini anlattı. Sendika yetkilileriyle bir süre görüşen Gökçek, daha sonra M. Akif İnan Konferans Salonu'nda Memur-Sen mensuplarıyla biraraya geldi. Burada bir konuşma yapan Ahmet Gündoğdu, Melih Gökçek'in büyükşehir belediye başkanlığı ile başkentlilerin hizmetle tanıştığını söyledi.

Bu süreçte Ankara'nın daha temiz, trafik sorunu olmayan bir şehir haline geldiğini belirten Gündoğdu, BELMEK ve BELTEK kurslarıyla da işsizliğin azaltılarak nitelikli istihdam sağlanmasına katkı sağlandığını ifade etti. Gündoğdu, sosyal belediyecilik kapsamında yoksul ailelere sahip çıkıldığına dikkat çekerek, ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yapılan eğitim yardımlarından dolayı Gökçek'e teşekkür ederken, özellikle üniversite öğrencilerine belediyelerden verilen bursların kesilmesine sebep olan CHP'yi de eleştirdi.

Bu bursların arttırılarak devam ettirilmesini isteyen Gündoğdu, bu konudaki yasal boşluğun giderilerek tekrar öğrencilerin yüzünün gülmesini istediklerini kaydetti.
Ankara'nın kültür ve fuar kenti olması için yeni projeler beklediklerini de dile getiren Gündoğdu, devam etmekte olan metro hatlarının yenileri eklenerek bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.

Başkan Gökçek ise, 15 yıllık belediye başkanlığı döneminde Ankaralıları birçok yeni hizmetle tanıştırdıklarını söyledi. İlk başkanlık yıllarında yabancı misafirlerine gezdirecek bir yerleri olmadığı için mahcup olduklarını belirten Gökçek, bugün gezmekle bitirilemeyecek projelere imza atıldığını ifade etti. 15 tane rekreasyon alanına sahip başka bir şehir bulunmadığını kaydeden Gökçek, en büyük hayalinin Disneyland ve doğal ortama benzer büyük bir hayvanat bahçesi olduğunu söyledi. Yeni dönemde Ankara Kalesi'nin restorasyonu ve Hacı Bayram Projesi ile tarih ve kültür turizmine önem vereceklerini açıklayan Gökçek, yeni yatırımlarla Ankara'nın bir turizm merkezi haline dönüşmesini sağlayacaklarını vurguladı.

Önemli olanın vaat etmek değil yapmak olduğunu belirten başkan Gökçek, BELMEK, BELTEK, Kadın Sığınma Evleri, Aile Yaşam Merkezleri, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi gibi sosyal projelerin bunlardan bazıları olduğunu dile getirdi. Diğer partilerin büyükşehir belediye başkan adaylarının devam eden projeler dışında yeni ve farklı projeler ortaya koyamadıklarını ifade eden Gökçek, "Belediyenin bütçesini bilmeden vaatlerde bulunuyorlar. Sonra da rakamları ve vaatlerini kademe kademe düşürüyorlar. Halkımızın bu tür vaatleri dikkatle takip ettiğine ve itibar etmediğine inancım tamdır" diye konuştu.

Melih Gökçek'in ziyaretinde Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun yanı sıra Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Memur-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Memur-Sen Toplu Görüşme ve Mevzuat Sekreteri ve Enerji-Bir Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Memur-Sen Genel Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Halit Ortaköy, Memur-Sen Genel Eğitim ve Dış İlişkiler Sekreteri Ahmet Kaytan, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Halil İbrahim Kütük, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaş, sendikaların genel merkez yönetim kurulu üyeleri ve Ankara şube başkanları ile Memur-Sen üyeleri hazır bulundu

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 16:48:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?