3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gökçek'ten 'seğmen' sürprizi!

BAŞKAN GÖKÇEK SEYMEN KIYAFETİ GİYDİ, OYUN HAVASI OYNADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 90. yıldönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyonda seğmen kıyafeti giydi ve Ankara oyun havası oynadı.

Büyükşehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 90. yıldönümü nedeniyle bir resepsiyon verdi. Başkan Gökçek seğmen kıyafeti, eşi Nevin Gökçek ise bindallı elbise giymiş olarak davetlileri kapıda karşıladı. Ankara'daki ilçelerin belediye başkanları ve meclis üyelerinin de seğmen kıyafeti giydiği gecede Ankara oyun havaları çalındı. Kürsüye seymenlerle birlikte çıkan Başkan Gökçek, oyun havası oynadı. Oyun havasının bitmesinin ardından Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, 'bir daha' diyerek tempo tuttu.

Ankara Valisi Kemal Önal ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Gökçek, Cumhurbaşkanı Gül'ün bugünkü açıklamaları ile ilgili bir soru üzerine, "Sayın cumhurbaşkanımızın da bakanlarımızın da, valimizin de, benim de hepimizin aynı kanaati var. Ulus'taki tarihi olmayan bütün binaların hepsi yıkılmalı. Sadece tarihi binalar kalmalı. Ulus tarihi kent merkezi civarında ciddi hazırlık yapıyoruz. Bununla ilgili bir kanun çıkacak. Kanun çıktıktan sonra süratle yol alacağız. Beni en çok mutlu eden olay, cumhurbaşkanımızın Ulus tarihi kent merkezine bizzat sahip çıkarak, hem sayın valimizi, hem beni teşvik edip görevlendirmesi. Bize moral verdi" diye konuştu.

Vali Önal ise, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 90. yıldönümünde giyilen elbiselerin güzel bir anlam içerdiğini söyledi. Önal, Ankara'yı Ankara yapan özelliklerin olması için çalıştıklarını hatırlatarak, Ankaralı olmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade etti. Önal, "Fransız vatandaşı Paris'te yaşamaktan memnunsa, İtalyalı vatandaş Roma'da yaşamaktan memnunsa, bizler de Ankara'da yaşamaktan memnunuz" dedi.

Kıyafetiyle ilgili bir soru üzerine Gökçek, "Bu akşam özel ve güzel bir günde giymekten çok mutlu oldum. Atamızın Ankara'ya gelişinin 90. yıldönümünü özel kutluyoruz. İyi ki Atam buraya ayak basmış. Biz de başkente hizmet etmekten çok mutluyuz" dedi.

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 90. yıldönümünü etkinlikleriyle ilgili konuşan Başkan Melih Gökçek, "Bugün sabahtan bu yana pek çok etkinlikte bulunuyoruz. Sayın valim, valilik binasını tekrar restore ettirdi ve tekrar açıldı. Bu akşam belediye meclis üyeleri ile birlikte kutlamaya çalışıyoruz. Belediye meclisimiz aldığı karar ile seymen kıyafeti ile katılmayı kararlaştırdı. Çok mutluyuz" diye konuştu.

BAŞKAN GÖKÇEK SEYMEN KIYAFETİ GİYDİ, OYUN HAVASI OYNADI
BAŞKAN GÖKÇEK SEYMEN KIYAFETİ GİYDİ, OYUN HAVASI OYNADI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2009 Pazar 20:05:02
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 09:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?