3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gökçek'ten Vural'ın iddialarına cevap

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, son günlerde kendisini eleştiren Oktay Vural'a cevap verdi. Gökçek, Vural'ın İzmir milletvekili olduğunu hatırlatarak, "Sayın Vural galiba İzmir'den ümidini kesti, benimle kavga ederek MHP tabanı ile beni karşı karşıya getiriyor" diye konuştu.

Ankara'da sol ve MHP oyları konusunda ilginç rakamlar veren Gökçek Keçiöeren Belediye Başkanlığından istifa edenTurgut Altınok hakkında ilk kez açık konuştu. Gökçek Kanal A televizyonunda Görüş farkı programında Ömer Şahin'in sorularını yanıtladı. Gökçek, 29 Mart yerel seçimlerinde hile olmadığı takdirde Karayalçın'ın en çok yüzde 36 oy alacağını iddia etti.

Ankara'da sol ve baronların hedefinin sağın bölünmesi olduğunu iddia eden Gökçek "Genel seçimlerde MHP'nin çıktığı en fazla oy yüzde 11. 2004 yılında yerel seçimlerde MHP yüzde 4 oy aldı. Karayalçın AK Parti'nin oy oranının artması halinde deli Ergenekon'un ortaya çıkacağını söylemesi herkesin dikkatini çekmiştir" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'da Murat Karayalçın'ın kazanması halinde bir çok olayın meydana geleceğini belirterek, "Geçtiğimiz günlerde Halkevleri çocuğumun evinin önünde terör estirdiler. Terör konusunda yaptıklarını esirgemiyorlar. O bölgeye 3 polis arabası geldi. Çocuğum ailesini Adana'ya gönderdi. Tabiki bu kararı Karayalçın almadı. Karayalçın'ın bunları kabul etmesi mümkün değil. Bu insanların terör olaylarına karşı elimde raporları var. Gökçek, Karayalçın'ın Başkan olması halinde Belediye'ye 45 bin işçi alacağını söylediğini hatırlatarak, 'Ben göreve geldiğimde 21 bin çalışan işçi vardı. Şu anda 17 bin işçi var. Eminim Sayın Karayalçın 15 bin işçi çıkarır" dedi.

"MHP tabanıyla bir sorunum yok, bazı MHP'li yöneticiler ile sorunum var" diyen Gökçek şöyle konuştu:

"MHP'de bazı yönetici arkadaşlarım ile sorunum var. Tabanla kesinlikle sorunum yok. Genel seçimde Televizyonlarda yaptığım konuşmalardan kaynaklanıyor. MHP'lilere seslenerek 'CHP ile MHP'nin iş birliği yapmasına karşı çıktım. Seçimlerden sonra Oktay Vural 'Melih Gökçek'in konuşması 4.5 puanımıza mal oldu" dedi. Oktay bey nerenin vekili? İzmir'in. Galiba İzmir'den ümidini kesti, veya benle kavga edince beni MHP'nin tabanı ile karşı karşıya getiriyor. AKP'ye 10 borcum varsa MHP'ye 1 borcum var. MHP'nin butabanına bu desteği inkar edemem. MHP tabanı sola karşı hassasdır. Ankara Belediye Başkanlığı için DEHAP'la iş birliği yapan partiye destek veremez. Deniz Bölükbaşı ne zamandan beri MHP'li oldu. MHP'nin tabanı Bölükbaşını kabul etmiyor. Benim ana tabanım AK Parti'dir. AK Parti olmadan seçimi kazanmam mümkün değil. "

'TURGUT ALTINOK'UN KASETİNİ BEN ÇIKARMADIM'

Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un kaset iddiaları ile ilgili ilk kez açık konuştu. Gökçek, "Ben böyle bir şey yapsam adaylık sürecinde yapardım. Eger böyle bir şeyi önce yapsaydım. Turgut bey aday olmazdı. Son güne geldiği gün mü yapılır. Yüzde yüz planlı bir şey. Bunu yapanların hedefinde kesinlikle AK Parti var. Başbakan Erdoğan kaset için görevden aldığı yönünde iddialar kesinlikle yalan. Turgut beyin Keçiören'de seveni var. Turgut beyin 5 puan oyu var nereyi işaret ederse oylar oraya gider. " şeklinde konuştu. Gökçek Ankara'da 7 metropol ilçeyi kazanacaklarını iddia etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 12:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?