3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gölbaşı yeşile bürünüyor

Orman ve Çevre Bakanlığı tarafından başlatılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, Gölbaşı Yağlıpınar Mahallesi'ndeki 20 hektarlık alanda 25 bin fidan dikimi için tören yapıldı.

Törene Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Gölbaşı İlçe Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, İlçe Jandarma Komutanı Bilal Sarıdoğan, Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrol Müdürü Hanefi Avcı, Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan FOMGET seğmenlerinin gösterisi ile devam etti.

Halk oyunları gösterisinin ardından bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, "Türkiye'de ekonomik krizden önce konuşulan konu küresel iklim değişimleriydi. Bugün küresel iklim değişikliği karşısında verdiğimiz mücadelede en tesirli unsur, çevremizi olabildiğince ağaçlandırmaktır. 2009 yılı itibariyle projemiz 500 bin hektarlık alanı yeşillendirmektir. Geçtiğimiz senelerdeki ağaçlandırma çalışmalarımıza büyük ölçüde destek olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Yine bu törende aramızda bulunan ve ağaçlandırma mücadelemizde ellerinden geleni desteği veren herkese de saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise, "Daha yaşanabilir bir dünya için var olan yeşil alanları korumak kadar çoğaltmak da gerekiyor. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına hepimize, toplumun tüm kesimlerine bu konuda büyük ödevler düşüyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fidan dikimi protokol ve vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 20:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?