3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gölbaşı'nda köpek katliamı!

ANKARA’nın Gölbaşı İlçesi’nde Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. (TEİAŞ) tesislerinde pazar günü 13 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

Köpekleri kim ya da kimlerin zehirlediği araştırılırken, Ankara İl Çevre ve Orman Müdürlüğü görevlileri konuyla ilgili tutanak tuttu. Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Mine Eren ise köpek katliamına büyük tepki göstererek, “TEİAŞ yönetiminden şüpheleniyorum. Bunu yapanlar insan olamaz” dedi.

Gölbaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fuat Hakkı Kaya, Pazar günü ihbar üzerine belirtilen yere gittiklerinde, köpeklerin toplu olarak zehirlenerek öldüğünü gördüklerini belirtti. Kaya, “Kepçe ile onları aldık. Barınağın arka tarafında bir yere gömüldü. İlk bulgular zehirlenme olduğu yönünde. Güvenlik kameraları kontrol ediliyor. Bunun belediye ile ilgisi yok. Daha önce buradaki köpeklerden dolayı belediyeye TEDAŞ yönetimi tarafından şikayet dilekçesi verilmiş. Bizler toplamaya çalışıyorduk. Bu arada köpekleri zehirlemişler. Ben bu işi kim yaptıysa ortaya çıksın istiyorum. Kesinlikle ortaya çıkmalıdır. Araştırmalar devam ediyor.”

Kaya, Gölbaşı’ndaki barınakta 3 bin 700 köpeğin bulunduğunu da belirtti.

‘YAPANLAR İNSAN OLAMAZ’

Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Mine Eren de, köpeklerin birileri tarafından zehirlendiğini düşündüklerini söyledi. Eren, “İnsanlar artık vicdanlarıyla baş başa kalsınlar. Günahtır. Dün onların cesetlerini gördüm, gerçekten çok üzücü, yaşam hakkına saygısı olmayan insan, bence insan değildir. İnsani değerlerimizi artık giderek yitiriyoruz. Bunu yapan insan değildir” diye konuştu.

TEİAŞ Sosyal Tesisi’de adını vermek istemeyen bir hayvansever ise tepkisini dile getirirken, “13 köpeğin tamamını zehirlemişler. Kim yaptı bilmiyorum. Et atmışlar, hayvanların ağzından köpükler, kanlar gelmişti. Köpekler kimisi bahçelerde, kimisi binaların içinde, kimisi boş arazide bulundu. Hayvan hakları yasası uygulanmıyor” diye konuştu.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 16:20:18
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 16:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?