3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Grev, tren seferlerini durdurdu

ANKARA GARI'NDAKİ GREV, SEFERLERİ DURDURDU

TCDD çalışanları, 25 Kasım'da yapılan memur eylemine katıldıkları için işten uzaklaştırılan 16 kişinin işe yeniden alınmamasını gerekçe göstererek iş bırakma eylemi başlattı.

Polis ve TCCD çalışanları arasında kısa süreli gerginlik yaşanırken, seferi engellemek isteyen BTS Genel Başkanı Yunus Yıldırım, polis ekipleri tarafından trenin makinist bölümünden aşağıya indirildi. Eylem dolayısıyla, Ankara'dan saat 22.00'da hareket etmesi gereken Anadolu Ekspresi, polis ekiplerinin eylemcileri trenin önünden uzaklaştırmasının ardından saat 22.30'da hareket etti.

Türkiye Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Ulaşım-Sen) ile Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), 25 Kasım günü gerçekleştirilen memur eylemlerine katıldıkları için işten uzaklaştırılan 16 kişinin tekrar işe alınması için eylem başlattı. Akşam saatlerinde Ankara Garı'nda toplanan yaklaşık 50 kişi, Anadolu Ekspresi'nin seferini durdurmak istedi. Trenin hareket saatinin yaklaşması ile birlikte 2'inci perona hareket eden eylemcilerin önü çevik kuvvet ekipleri tarafından

kesildi. Rayların üzerine atlayarak trene yaklaşmak isteyen eylemciler ve polis ekipleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Bu sırada trene yürümek isteyen eylemciler 1'inci peron kısmında bekletilerek Anadolu Ekspresine yaklaştırılmadı. Daha sonra, BTS Genel Başkanı Yunus Akıl İstanbul seferini yapan Anadolu Ekspresinin bulunduğu perona geçerek treni durdurdu. Lokomotifte makinistlerin bulunduğu bölüme giren Akıl, lokomotifin kapısından "Makinistler gitmek istemiyor. Göndermek için ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.

Polis ekipleri tarafından ikna edilen Akıl, daha sonra yardımcı makinist ile birlikte lokomotiften aşağıya indi. Saat 22,00'da hareket etmesi gereken Anadolu Ekspresi yarım saatlik bir geçikmenin ardından saat 22.30'da hareket edebildi.

Basın açıklaması yapan BTS Genel Başkanı Yunus Yıldırım, eylemin 25 Kasım'daki eylem nedeniyle işten uzaklaştırılan 16 kişinin tekrar işe alınana kadar devam edeceğini söyledi.

Eylem nedeniyle Ankara Garı'nda polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alınırken, çok sayıda çevik kuvvet ekibi takviye olarak gara geldi.

Öte yandan, BTS Genel Başkanı Yunus Akıl, Ankara'dan hareket eden Anadolu Ekspresi'nin Eskişehir'de tekrar durdurulacağını ve seferlerin yapılmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

ANKARA GARI'NDAKİ GREV, SEFERLERİ DURDURDU
ANKARA GARI'NDAKİ GREV, SEFERLERİ DURDURDU
ANKARA GARI'NDAKİ GREV, SEFERLERİ DURDURDU
ANKARA GARI'NDAKİ GREV, SEFERLERİ DURDURDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 09:26:02
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 09:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?