3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gül: Cumhuriyet emin ellerde!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Gül başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol'da yürüdükten sonra Atatürk'ün mozolesine çıktı. Gül, Atatürk'ün mozolesine üzerinde kırmızı beyaz karanfillerin bulunduğu ve 'cumhurbaşkanı' yazan çelengi bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından heyet, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Cumhurbaşkanı Gül burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Gül, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, vatanın bağımsızlığını sağlamak amacıyla Samsun'a çıkışınızın 90. yıldönümünde gösterdiğiniz hedeflere emin adımlarla ilerlemenin gururunu hep birlikte yaşıyor ve geleceğe umutla bakıyoruz. Büyük fedakarlıklarla kurulan, büyük emeklerle bugünkü seviyeye ulaşan Cumhuriyetimiz emin ellerdedir. Türkiye gençliği kendisine emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyetimizi her alanda daha da güçlendirmeye kararlıdır. Bu kararlılık nesilden nesile aktarılacak, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Bizler millet olarak eminiz ki, genç nesiller geçmişten de devraldığı sorumluluğun bilinciyle çalışacak, ülkemizi uygarlık yarışında yeni ufuklara taşıyacaktır. Türk gençliği bunun bir bayrak yarışı olduğunun idraki içindedir. Geleceğimizin teminatı gençlerimize armağanınız olan milli bayramımızı size saygıyla, şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Anıtkabir'i ziyaret eden heyette Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, bakanlar ve diğer yetkililer yer aldı. Anıtkabir'in merdivenlerinden inerken Cumhurbaşkanı Gül kendisine tezahürat gösteren ziyaretçileri el sallayarak selamladı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 10:35:53
Güncelleme :19 Mayıs 2009 Salı 10:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?