3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gül'den çocuklara kutlama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından gelen çocukları kabul etti.

Gül'ü ziyaret edenler arasında ilköğretim öğrencisi yeğeni Dilara Gül ile Kayseri'de mezun olduğu Gazi Paşa İlköğretim okulu öğrencileri de yer aldı.

Kabulde, Gül'ün memleketi Kayseri'nin ünlü türküsü 'Gesi Bağları'nı söyleyen Çankaya Beytepe İlköğretim Okulu öğrencilerinden Betül Günal ile İstiklal Marşı'nı duygulu okuyan minik Nisa büyük alkış aldı.

Cumhurbaşkanı Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında çocukları ağırladı. Gül, salona girişinde çocuklar tarafından Türk bayraklarıyla karşılandı. Türkiye'nin 7 bölgesinden gelen çocukları sağına ve soluna alan Gül, onlarla bir süre sohbet etti. Kabulde, ayrıca Türkiye'nin çeşitli okullarından gelen öğrenciler ile Gül'ün memleketi Kayseri'den gelen öğrenciler de yer aldı. Sahneye ilk olarak Çankaya Beytepe İlköğretim Okulu öğrencilerinden Betül Günal, Murat Gülbitti ile Keçiören İhsan Aras İlköğretim Okulu öğrencisi Meltem Şenyurt çıktı. Betül Günal'ın söylediği Kayseri yöresinin ünlü türküsü 'Gesi Bağları', Gül ve salondakiler tarafından büyük beğeni ile dinlendi. Kabulde, Çankaya Seyran Bağları İlköğretim Okulu öğrencileri ile Altındağ Atatürk Kız Meslek ve Kız Teknik Lisesi Anaokulu öğrencileri birer gösteri yaptı.

Yenimahalle Şukife Nihal İlköğretim Okulu öğrencisi minik Nisa Karataş'ın oldukça duygulu okuduğu İstiklal Marşı ise salondan büyük alkış aldı. Gül, daha sonra minik Nisa'yı kucağına alarak sevdi.

Gösterilerin ardından çocuklara bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, '23 Nisan neşe doluyor insan' sözlerine atıfta bulunarak, salona girince kendi çocukluğunu hatırladığını söyledi. Öğretmenlerinin kendisini böyle kutlamalara götürdüğünü anlatan Gül, çocukların bayramını kutladı. Bu bayramın dünyada tek olduğunu hatırlatan Gül, Atatürk'ün bu bayramı çocuklara hediye etmesinin onlara ne kadar önem verdiğinin göstergesi olduğunu ifade etti. Çocuklara nasihatlerde bulanan Gül, "Çocukluğunuzu güzel yaşayın. Anne, baba ve öğretmenlerinizin sözünü çok tutun. Ne söylüyorlarsa bilin ki onlar, sizin için en doğrusunu en güzelini söylüyorlardır. Onların tavsiyelerini, öğütlerini ihmal etmeyin. Derslerine çok çalışın. Sadece kitaplarını değil, başka kitapları da okuyun. Tarihimizi güzelce öğrenin. Sadece bizim tarihimizi değil, başka ülkelerin tarihlerini öğrenin; onların da kitaplarını okuyun" dedi.

"Geleceğin siyasetçileri, sanatçıları, müzisyenleri, öğretmenleri ve işadamları sizlerin aranızdan çıkacak" diyen Gül, şöyle devam etti:

"Biz sıramızı geçireceğiz, siz geleceksiniz. Hepimiz Türkiyemizi güzel yapmak için, herkes vatandaşlarımızı mutlu yapmak için siz çocuklarımıza daha güzel Türkiye bırakmak için uğraşıyoruz. Ama biz uğraşırken sizde üstünüze düşen görevi yapacaksınız. O da nedir? Derslerinizi çalışacaksınız. Anne babanızın, öğretmenlerinizin sözünü dinleyeceksiniz. Onlar size ne söylüyorsa sizin iyiliğiniz için söylüyor."

Kabulde, Keçiören İhsan Aras İlköğretim öğrencisi Macit Erdem Aydın, Cumhurbaşkanı Gül'e portresini yaptığı karakalem çalışması tabloyu hediye etti. Gül, daha sonra kendisini ziyaret eden öğrencilerle ve basın mensupları ile fotoğraf çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 19:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?