3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gül'den şehit ailelerine iftar

Cumhurbaşkanı Gül, "Devletiniz yanlış yapmaz. Şehitlerimizin acısını, gazilerimizin fedakarlığını asla unutmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu yılki ilk iftar yemeğini Çankaya Köşkü'nde şehit aileleri ve gazilere verdi. Yemekte konuşan Gül, "Devletiniz yanlış yapmaz. Şehitlerimizin acısını, gazilerimizin fedakarlığını asla unutmaz" dedi.

2008 ve 2009 yıllarında şehit olanların yakınları ile gazilerin davet edildiği iftar yemeğine 62 ilden toplam 231 davetli katıldı. Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen yemek, yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nde yapılan açıklamada, Abdullah Gül, yemekte yaptığı konuşmada, konuklarını Çankaya Köşkü'nde ağırlamaktan büyük bir onur duyduğunu belirterek, "Bütün kalbimden gelen samimiyetle sizlere şunu ifade etmek isterim ki, bütün bu misafirler içinde en değerli olanlar sizlersiniz. Çünkü sizler, çocuklarınızı eşlerinizi, yakınlarınızı, en sevdiklerinizi bu vatan için, bu millet için feda ettiniz. Hepsinin ruhu şad olsun" dedi. Gül; bu iftar yemeğiyle, devletin tüm görevlilerine, herkese, şehitlerin geride bıraktıklarının ve gazilerin en çok saygıyı hak eden, dolayısıyla da her türlü hizmetin yapılması, her türlü ihtimamın gösterilmesi gereken en değerli vatandaşlar olduğunu göstermek istediğini kaydetti.

Şehit aileleri ve gazilerle iftarda üçüncü kez bir araya geldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, acılara yeni acılar eklenmemesi için herkesin büyük bir gayret içerisinde olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, "Devletinizden emin olun, devletiniz hiçbir zaman yanlış bir şey yapmaz. Hele hele şehitlerimizin acısını, gazilerimizin fedakarlığını asla unutmaz" dedi.

Her masada kendisinin bir temsilcisi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, bu kişilere her türlü sıkıntı ve arzuların iletilmesini istedi ve bunların hepsinin takipçisi olunacağını iletti.
 

AA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 09:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?