3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gündüz Kitabevi'nin karanlık günleri!

Başkent'in ünlü kitabevlerinden Gündüz Kitabevleri'nin sahibi Ali Gündüz, ekonomik kriz nedeniyle borçlarını ödeyemeyince gazetelerin ilan servisine mesaj gönderdi.

Gündüz Kitabevleri'nin sahibi ve editörü, emekli devlet memuru şair Ali Gündüz, gazetelerin ilan servislerine gönderdiği mesajda, "Ümitlerim tükendi, Allah rızası için beni hayata döndürünüz. Israr etmek istemiyorum" dedi.

Ali Gündüz İHA'ya yaptığı açıklamada, borcunun katlanarak 100 bin TL'ye ulaştığını, daha önce Kızılay ve Cebeci de şubelerinin bulunduğunu şu anda ise sadece Demetevler'de bir dükkanının kaldığını ve onu da ayakta tutmakta güçlük çektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda ders kitaplarını ücretsiz olarak dağıtmasının birçok kitapçının durumunu zorlaştırdığını belirten Gündüz, "3-4 aydır sıkıntı vardı. 25 gündür iyice arttı. Hem gazetelere hem televizyonlara hem de Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazdım. Şu anda oturduğum evi satmak istedim ancak ipotekli olduğu için satamadım. 100 bin TL'ye yakın borcum var" dedi.

70-80 bin TL piyasadan alacağının bulunduğunu anlatan Gündüz, krizin herkesi etkilediğini, bu yüzden de alacaklarını da tahsil edemediğini belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da kendisini ziyaret ettiğini ve kitap alışverişinde bulunduğunu anlatan Gündüz, "Yardım mahiyetinde birçok kitap aldı. Şu anda da evimdeki ipoteğin kaldırılması için uğraşıyor. Gazetelere verdiğim ilan sayesinde okuyucular sık sık arıyor. Tek amacım insanlara olan borçlarımı ödeyebilmek ve icralarımı kaldırmak. İnsanlar arıyorlar ve alacaklarını istiyorlar. Onlara karşı çok mahcubum" dedi.

Aynı zamanda da bir yazar olan Ali Gündüz, bugüne kadar 16 tane kitabının bulunduğunu ifade ederek, diğer yazarlarla da işbirliği içerisinde olduğunu, ancak şu anki durumu nedeniyle de bunları yapamadığını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 20:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?