3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Güreşçilerin büyük başarısı

Ankara’da yapılan Okullararası grekoromen güreş şampiyonasında 5 birincilik, 2 ikincilik, 2 de üçüncülük elde ederek, 82 puanla birinci olan Kazan Efes Endüstri Meslek Lisesi sporcuları takım halinde Ankara Şampiyonu oldular.

Yaşar Doğu Spor Salonu’nda yapılan okullararası grekoromen güreş şampiyonasında, Kazan Efes Endüstri Meslek Lisesi’nden 50 kiloda Yunus Emre Güngör, 58 kiloda Oğuzhan Turhan, 76 kiloda Vedat Yılmaz, 85 kiloda Mustafa Öztürk ve 100 kiloda Necati Arslan tüm rakiplerini yenerek şampiyon oldu. Yine aynı takımdan 63 kiloda İsmail Taşkıran ve 69 kiloda Ali Yakın ikinci olurken, 46 kiloda Veysel Yahşi ve 69 kiloda Ahmet Ünvanlı ise üçüncü oldu.

Birbirinden çekişmeli geçen ve renkli görüntülere sahne olan şampiyonada, genç güreşçiler rakiplerini yenebilmek için yaptıkları oyunlarla gelecek için ümit verirken, yeni Yaşar Doğu’ların da yetiştiğini herkese gösterdiler.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ata sporumuz olan güreşe büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “Gençlerimizin sporla daha çok ilgilenmeleri ve bu alanda daha büyük başarılara imza atmaları için belediye olarak her zaman destek oluyoruz. Ata sporlarımız olan güreş ve ciritin birlikte kutlandığı Türkiye’deki ilk ve tek Ata Sporları festivali Kazan’da yapılmaktadır. Amacımız güreşte söz sahibi olmak ve genç yetenekleri Türk sporuna kazandırmaktır. Alt yapıdan yetişen gençlerimizin ileride ülke genelinde ve uluslar arası müsabakalarda başarılar elde edeceğine inanıyorum. Milli antrenör Selahattin Sağan hocamız başta olmak üzere tüm çocuklarımızı bu başarılarından dolayı kutluyorum.” dedi.
 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 12:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?