3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Halim Çakır da küskünlere katılıyor

AK Parti'de 'aday gösterilmeyen' küskün başkanlara bir yenisi daha eklendi. Yerel seçimler öncesinde AK Parti'den aday gösterilmeyen Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, istifa etmeye hazırlanıyor. Saadet Partisi, Demokrat Parti, BBP ve Anavatan Partisi'nden teklif alan Çakır, yeni partisini anketle belirleyecek.

AK Parti'de yerel seçim öncesinde 'küskünler' grubuna Kırşehir Belediye Başkanı da dahil oldu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba ve Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun ardından Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır da istifa yolunda. Çakır, AK Parti'den aday gösterilmeyince 4 partiden teklif aldığını doğruladı.

Yeni partisini belirleme sürecinde istişare ettiğini kaydeden Çakır, "Bizim
için istişarenin önemi çok büyük. Ben ben değilim, ben Kırşehir'in belediye başkanıyım. Şu anda istişare aşamasındayım, Kırşehir'de aşiretlerin de önemi büyük. Ben bugüne kadar AK Parti dahil hiçbir partinin taassubuna girmedim. Bütün herkese eşit mesafedeyim" diye konuştu.

BBP, DP, SP ve Anavatan Partisi'nden teklif aldığını ve tüm teklifleri değerlendirdiğini belirten Çakır, "Biz de bir söz vardır. Ata binme bir ayıp, attan inme iki ayıp. Biz de inmemek için uğraşıyoruz" diye konuştu. Çakır, yeni partisini yaptırdığı kamuoyu anketinin ardından belirleyeceğini, anket sonuçlarına göre oy oranı en fazla çıkan partiye geçeceğini söyledi.

AK Parti, 29 Mart yerel seçimleri öncesinde aday gösterilmeyince istifa ederek başka partilere geçen belediye başkanlarının önünü kesmek için Şubat ayında Yüksek Seçim Kurulu'na başvurmaya hazırlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 11:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?