3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Haraç çetesi hakim karşısında

Ankara Kızılay'daki bazı seyyar satıcılardan 'haraç aldıkları' iddia edilen gruba yönelik düzenlenen ''Tezgah 06" operasyonunda gözaltına alınan 10 kişi adliyeye çıkarıldı.

Kızılay'daki bazı darp ve yaralama olaylarını araştıran Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, bu olayların Cebrail T. ve Mikail T. elebaşılığını yaptığı bir grup tarafından yapıldığı bilgisine ulaştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesindeki çalışmalarda grubun Karanfil Sokak'ta kiraladıkları iş yerlerinde faaliyet gösterdiği, bu bölgedeki seyyar satıcılardan kira adı altında haraç aldıkları tespit edildi.

Haraç vermeyi reddeden bazı satıcıları ''darp ettikleri'' iddia edilen bu gruba
yönelik Ankara ve Şırnak illerinde eş zamanlı yapılan ve ''Tezgah 06'' adı verilen operasyonda 14 kişi yakalandı.

Söz konusu kişilerin, Kızılay'da kiraladıkları iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen 3 tabanca, 1 kalem tabanca, 16 ses-gaz fişeği, çok sayıda mermi, 2 bin 587 CD ve DVD, 21 adet 12'lik dolu av tüfeği, 1 adet ''sallama'' diye bilinen kesici alet, 1 film kataloğu, 2 senet, 2 tane renkli boncuk işlemeli kırbaç, 6 adet demir, plastik ve ağaç sopa, 600 boş DVD, başka kişiler adına düzenlenmiş 3 nüfus cüzdanı, 1 öğrenci kimlik kartı, 1 tane resmi kurum kimlik kartı, 4 banka kartı, 2 sürücü belgesi ve sahte kimliklere de el konuldu.

Gözaltına alınanlardan 1'i Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nden, 3'ü Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden serbest bırakıldı aralarında C.T. ve M.T. ile S.N. adlı bir kadının da bulunduğu diğer 10 kişi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 12:02:39
Güncelleme :18 Eylül 2009 Cuma 12:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?