3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Harbuzi imzaladı, sırada Civelli var

Gençlerbirliği, İsveç Birinci Lig takımlarından Malmö'nün orta saha oyuncusu Labinot Harbuzi ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. 23 yaşındaki futbolcuyu renklerine bağlayan Gençlerbirliği'nin tecrübeli Başkanı İlhan Cavcav, "Bu yıl eskisi gibi korkulu rüya görmeyeceğiz. Ligi ilk 5 içinde tamamlamak için gayret sarf edeceğiz" dedi.

Başkent'in Kırmızı-siyahlı takımı Gençlerbirliği, Kosova asıllı İsveçli futbolcu Labinot Harbuzi ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Malmö altyapısından yetişen, 2002-2006 yılları arasında Feyenoord'da, 2006-2009 yılları arasında ise Malmö'de forma giyen 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Harbuzi'ye imza attıran Gençlerbirliği Başkanı Cavcav, bu transferle daha da güçlendiklerini söyledi. Harbuzi'nin menejerine 300 bin Euro ödediklerini belirten Cavcav, hayatında ilk defa bir menajere bu kadar büyük bir rakam

ödediğini söyledi. Cavcav, Harbuzi'ye ise yıllık 200 bin Euro ödeyeceklerini ifade etti. Basında Gençlerbirliği'nin transfer yapmadığı yönünde haberler yer aldığına işaret eden Cavcav, birçok genç futbolcuyu renklerine kattıklarını, son olarak da Hollanda'dan Aykut'u transfer ettiklerini belirtti.

Teknik Direktör Thomas Doll'un isteği doğrultusunda tecrübeli bir stoper arayışına girdiklerini kaydeden Cavcav, eski Galatasaraylı Tomas ile kulübü Rubin Kazan arasındaki anlaşmazlık nedeniyle şu anda bu transferin belirsizliğini koruduğunu dile getirdi. Gençlerbirliği'nin çok fazla geliri olmadığına işaret eden Cavcav, bu nedenle genç futbolcular alıp daha sonra bunları büyük takımlara sattıklarını ve sattıkları futbolcuların yerlerini yine gençlerle doldurduklarını anlattı. Gençlerbirliği'nin hiç

kimseye tek kuruş borcu olmadığını söyleyen Cavcav, Koray'la yaşadıkları ihtilafı da çözmek üzere olduklarını söyledi. Cavcav, Koray'a 250 bin lira vererek sözleşmesini feshedeceklerini açıkladı.

Gençlerbirliği için hiç kimsenin endişe duymamasını isteyen Cavcav, "Bu yıl eskisi gibi korkulu rüya görmeyeceğiz. Ligi ilk 5 içinde tamamlamak için gayret sarf edeceğiz" dedi. Malmö'de çok başarılı bir grafik çizen Harbuzi'nin Gençlerbiriliği'ne faydalı olacağına inandığını belirten Cavcav, Harbuzi'nin ailesinin Türk kökenli olduğunu, bu nedenle önümüzdeki dönemde Türk statüsünde oynatmak için girişimlerde bulunabileceklerini belirtti. Cavcav, Arjantinli defans oyuncusu Renato Civelli ile görüşmelerinin de sürdüğünü açıkladı.

Harbuzi ise ailesinin Kosova kökenli olmasının Gençlerbirliği'ni tercih etmesine etkili olmadığını ancak birçok Türk arkadaşı olduğu için Türkiye'de rahat edeceğini bildiğini söyledi. Gençlerbirliği'ni bir basamak olarak gördüğünü söyleyen Harbuzi, Gençlerbirliği'nden sonra büyük bir takıma transfer olmak istediğini dile getirdi. Gençlerbirliği'nde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Harbuzi, takımın bir parçası olmak ve başarısına katkıda bulunmak istediğini söyledi.

Açıklamaların ardından Harbuzi 4 yıllık mukaveleye imza attı ve Gençlerbirliği formasıyla poz verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 17:57:57
Güncelleme :12 Ağustos 2009 Çarşamba 18:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?