3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Haydar Aliyev, Yenimahalle'de anıldı

HAYDAR ALİYEV, YENİMAHALLE'DE ANILDI

Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ölümünün 6. yılında Batıkent'te bulunan Haydar Aliyev Parkı'nda düzenlenen törenle anıldı.

Törene Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın yanı sıra Azerbaycan Büyükelçisi Zakir Haşimov, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Kayhan Yüreğir, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Başar Bal, eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu temsilcileri, Haydar Aliyev İlköğretim Okulu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sağanak yağmur altında gerçekleşen törende Başkan Yaşar ve Büyükelçi Haşimoğlu Aliyev Anıtı'na çelenk koydu.

Başkan Yaşar, Haydar Aliyev'in Azerbaycan ve dünya tarihi açısından önemli bir lider olduğunu belirterek, "Ülkesi için önemli çalışmalar yapmış dost ve kardeş Azerbaycan halkının kalbinde taht kurmuş bir liderdir" dedi. Aliyev ve Azerbaycan'ın Türkiye'nin kadim dostları olduğunu ifade eden Yaşar, "Devletlerin dostları ve kurulan bu köprüleri yıkmaya çalışan düşmanları vardır. Dostları arasında da kadim olanların yeri ayrıdır. Türkiye ve Azerbaycan kadim dostlardır. Biliyoruz ki gelecekte de karşılaşacağımız bütün zorlukları omuz omuza aşacağız. Bunu bilmenin de ötesinde hissediyoruz çünkü aramızdaki bağ, hiçbir zaman kopmayacak bir gönül bağı. Türkiye'yle Azerbaycan arasındaki sınır sadece birkaç kilometre olabilir ama gönüllerimizi birbirine bağlayan köprünün sınırı yok. Merhum Haydar Aliyev de bu dostluk köprüsünün kurulmasında büyük hizmetleri olmuş bir liderdi" dedi.

Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, çok sayıda uluslararası ödülün yanı sıra 1999'da Türkiye tarafından Atatürk Barış Ödülü'ne layık görülmüştü.

HAYDAR ALİYEV, YENİMAHALLE'DE ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 12:17:05
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 14:21:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?