3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Hepatit taraması ilgi gördü

Mamak Belediyesi ve Viral Hepatitle Savaşım Derneği işbirliğiyle ilçe halkı ücretsiz hepatit taramasından geçirildi.

İlçe halkı, Mamak Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerle Türkiye’de en yaygın olarak görülen hepatit konusunda bilgilendirildi. Viral Hepatitle Savaşım Derneği Başkanı İsmail Balık, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e desteklerinden dolayı plaket verdi.

Ücretsiz Hepatit Taraması

Mamak Belediyesi, Viral Hepatitle Savaşım Derneği işbirliğiyle ilçe halkını ücretsiz hepatit taramasından geçirdi. Mamak Kültür Merkezi bahçesine konuşlandırılan gezici laboratuarda kan testi yapılan kişilere, isteğe bağlı olarak ilk aşıları yapıldı. Taşıyıcı olduğu belirlenenler hastanelere yönlendirildi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de Mamak Belediye Meclis Başkan Vekili Erdal Ak ile birlikte hepatit taraması için kan testi yaptırdı.

Seminer

Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde Viral Hepatitle Savaşım Derneği Başkanı Profesör Doktor İsmail Balık hepatitle ilgili seminer verdi. Seminere Mamaklılar ve öğretmenler yoğun katılım gösterdi. Fuaye girişinde bilgi amaçlı el broşürleri dağıtıldı.

Akgül’e Plaket

Hepatitin Türkiye’de en yaygın görülen bulaşıcı hastalık olduğuna dikkat çeken Balık, hastalıkla mücadelede yaygın bir eğitimin önemine vurgu yaptı. Balık, yerel yönetimlerin desteğiyle bu mücadelenin daha kolay bir şekilde verilebileceğini kaydetti. Balık, “Bize bu anlamda en yakın ilgiyi gösteren belediyelerden biri de Mamak Belediyesi oldu. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e ve adeta derneğimizin bir gönüllüsü olarak çalışan Meclis üyesi Faruk Gültekin’e teşekkür ederim” diye konuştu. Balık, Başkan Akgül’e desteklerinden dolayı plaket verdi.

Her Şeyin Başı Sağlık

Plaketi Mamaklılar adına aldığını belirten Başkan Akgül de her şeyin başının sağlık olduğuna dikkat çekti. Eğitimlerin ilçe halkına yararlı olacağına inancını dile getiren Akgül, emeği geçen herkese teşekkür etti. Akgül, halkın yararına olacak projelere devam edeceklerini sözlerine ekledi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 13:47:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?