3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Her çocuğa bir kitap

Çankaya Belediyesi örnek bir işbirliği projesini yaşama geçirdi. Çankaya Belediyesi, Anadolu Kültür ve İsveç Büyükelçiliği desteğiyle yaşama geçirilen "Her Çocuk Kitap Okumalı" projesi, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Projenin tanıtım toplantısına Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy ve Eser Atak ile İsveç Büyükelçisi Christer Asp, İstanbul Başkonsolosu Torkel Stiernlöf ve Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala katıldı.

Projenin hedefi, Anadolu'nun değişik şehirlerinde ya da büyük şehirlerin yoksul semtlerinde eğitim görmekte olup, nitelikli kitapları alma imkânı bulamayan öğrencilere bu kitapları ulaştırarak, onları hem zengin içerikli hem de baskı kalitesi yüksek kitaplarla tanıştırmak. Proje kapsamında 10 İsveçli yazarın kitabı Türkçe'ye çevrildi ve basıldı.

Toplantının açılış konuşmalarını yapan, Büyükelçi ASP ve Başkonsolos Stiernlöf böyle bir işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Türk çocuklarına İsveç yazarlarını tanıtmaktan dolayı sevinçli olduklarını kaydettiler. Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy, önemli bir projeyi yaşama geçirdiklerini ve Çankaya'da bu kitapları ücretsiz dağıtacaklarını söyleyerek, Türk yazarların kitaplarının da İsveç'te okutulmasını istediklerini kaydetti.

Toplantıya kitapları çevirilen yazarlardan Ulf Nilsson ve İngelin Angerborn da katıldı. İki yazar projenin başlangıcı anısına Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy'un yeğeni Deniz Hohoğlu ve Başkan Yardımcısı Eser Atak'ın oğlu Tuna için kitap imzaladılar ve bütün çocukların kitap okumasını dilediler

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 18:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?