3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Hido'dan Mehmetçik Vakfı'na bağış

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, kızı Ela ile birlikte 'Bebeğim ve Biz' dergisine verdiği fotoğraflardan elde ettiği geliri bağışlamak için Mehmetçik Vakfı'nı ziyaret etti.

Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Salih Güloğlu ve yönetim kurulu ile bir araya gelen Türkoğlu, ziyareti ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu. Sporcular olarak her zaman Türk toplumuna örnek insanlar olmaya çalıştıklarını belirten milli basketbolcu, Türk sporcularının yurt dışında Türkiye'yi en iyi şekilde tanıttığına inandığını söyledi. Türkoğlu, sabaha karşı kalkarak kendisine destek veren Türk halkına teşekkür etti.

Eşi ve kendisinin sosyal projelerde yer almaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Türkoğlu, "Kızımın da o yaşta böyle bir şeye vesile olmasını istedim. 'Bebeğim ve Biz' dergisine verdiğimiz fotoğraflardan elde ettiğimiz geliri bağışlamak istedim ve bunu için en doğru adres olarak burayı seçtim. Eşimle bu kararı verirken inan ki çok gururlandık" diye konuştu.

Türkoğlu, 2005 yılının Temmuz ayında bedelli askerlik yaptığı hatırlatarak, "Hayatımda yaşadığımı en iyi tecrübeydi diyebilirim" ifadesini kullandı. Şehit olan Mehmetçiklere Allah'tan rahmet dileyen Türkoğlu, üç hafta yaptığı vatani görevinde asker üniformasını büyük bir gururla taşıdığını söyleyerek, Türk halkını biraz daha duyarlı olmaya çağırdı ve vatanları için canlarını veren şehit ailelerine desteklerini sürdürmelerini istedi. Bağışlarını sürdürmeyi düşündüğünü belirten Türkoğlu, "Daha çocuklarım olursa bunu devam ettirmek isterim" dedi.

Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Güloğlu ise vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Vakfın her yıl 10 bin 500 Mehmetçik ailesine maddi destek sağladığını ve bu yardımların toplam değerinin 55 milyon TL olduğunu ifade eden Güloğlu, "Ülkemizde yaşanan ve tüm kesimleri etkileyen ekonomik sıkıntılara rağmen, halkımızın yaptıkları bağışlar artarak devam etmektedir. Sayın Türkoğlu'nun davranışı herkese örnek olmalıdır" dedi.

Görüşmede basın mensuplarının demokratik açımla ilgili sorularını cevaplayan Türkoğlu, "Biz sporcular, iyi olduğumuz işte boy göstermeyi severiz. İnanın şu ana kadar siyaset hakkında yorum yapmadım, bu konuda bir düşüncem olmadı. Bu konu ülkeyi yöneten büyüklerimizin işi" dedi. Demokratik açılımla ilgili, "12 kötü adam" benzetmesinin hatırlatılması üzerine Türkoğlu, "Biz hiçbir zaman bu tip şeyleri önemsemiyoruz. Biz kendimizi her zaman bu konuların dışında tutuyoruz. Bu olaylar aylardır sürüyor. Biz bu konunun dışında kaldık ve kalacağız" dedi.

Görüşmede, Vakıf Başkanı Güloğlu tarafından milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'na vakfın simgesi olan Mehmetçik heykeli ve altın madalya hediye edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 16:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?