3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Hitit Rallisi için geri sayım

Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından bu yıl 36.'sı düzenlenecek olan Hitit Rallisi için geri sayım başladı.

Türkiye Ralli Şampiyonası 5. Ayak yarışı olarak koşulacak olan Hitit Rallisi bu yıl 5-6 Eylül 2009 tarihlerinde Bolu'da organize edilecek. Uzun bir aradan sonra 1973'te ilk organize edildiği yere, Bolu'ya dönen yarışma camiada büyük heyecana neden oldu.

Temmuz ayında gerçekleştirilen ANOK Abant Tırmanma yarışmasının elde ettiği büyük başarının ardından çalışmalarını hızlandıran Ankara Otomobil Sporları Kulübü, bir aylık sürede 36. Hitit Rallisi için tüm hazırlıklarını sonlandırdı. 5 Eylül Cumartesi akşamı Valilik binası önünden 20.15'te verilecek seremoni ile başlayacak olan organizasyon, 21.15'te Seyirci Özel Etabı ile devam edecek.
Bolu Valisi H. İbrahim Akpınar, Bolu Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşecek organizasyona Bolu Belediyesi'nin tahsis ettiği servis araçlarıyla seyirci taşınacak.

Şehir merkezinde bulunan, Bolu Spor Tesisleri ve Bolu lunaparkına komşu olan asfalt zeminli servis alanın karşısında bulunan Seyirci Özel Etabı toprak etap olarak koşulacak. Kısmi şekilde aydınlatılacak olan Seyirci Özel Etabı'nın büyük ilgi görmesi bekleniyor. Seyirci Özel Etabı'nın tamamlanmasının ardından otomobiller kapalı parka alınırken yarışmacılar da dinlenmeye çekilecek.
Pazar günü (6 Eylül) saat 09.00'da başlayacak yarışma, Aladağlar'ın büyüleyici doğasında gerçekleştirilecek.

Kınık, Aladağ ve Gölcük isimli üç etaptan oluşan yarışmada birinci kısmı saat 11.00'de sonlanacak ve ilk otomobil 11.45'de servis alanına dönecek. Pazar günü de Bolu Belediyesi tarafından tahsis edilen servisler etaplardaki seyirci noktalarına ve servis alanına seyirci taşıyacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 10:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?