3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

HSYK önünde eylem!

Mersin'den gelen bir kişi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) önünde eylem yaptı.

HSYK'nın bir türlü sonuçlanmayan yaz kararnamesiyle ilgili tartışmalar devam ederken, bu kez kurul bir eyleme sahne oldu. Araştırmacı-şair olduğunu söyleyen ve Mersin'den gelen Oktay Avcu isimli vatandaş, kaza geçirdiği için elinde bastonu ile HSYK önüne gelerek Ergenekon savcılarına dokunulmamasını istedi.

Kıyafetiyle dikkati çeken Avcu, birlikte geldiği arkadaşıyla 'Yüce Türk yargısını kirletmeyin. Onuru, haysiyeti ve ülkeye sahip çıkma çığlığını susturmayın. Ülkeye katiller değil Zekeriya Öz, Ferhat Sarıkaya ve Ergün Tokgöz şart. En yürekli savcılar şart' pankartı açtı.

HSYK önünde basın açıklaması yapan Avcu, HSYK'ya bir öneri paketi sunmak istediği söyleyerek, "Yüce Türk yargısını kirletmeyin. Ülkemde savaşlar başlatmayın. Ülkemin temelini, demokrasiyi ve insan haklarını bombalamayın. Bu ülkeye katiller değil Zekeriya Öz, Ferhat Sarıkaya şart. Sacit Kayasu, Ergün Tokgöz ve en yürekli savcılar şart. Hukukun üstünlüğünü tartışmaya açmayın. Ülkemin haklının yanında olmaya ihtiyacı var. Çetelerden, mafyalardan ve katillerden hesap soran korkusuzca en cesur yüreğiyle yargıya taşıyan Öz, Sarıkaya, Kayasu ve Tokgöz'e karşı güç birliği yapanlar, ülkesini ve insanını sevmeyen soyguncuların hizmetindeki işbirlikçilerdir. Ergenekon, ortakları ülkenin aydınlık geleceğini karartmayı hedef almıştır" dedi.

Avcu, hiçbir siyasi görüşe sahip olmadığını, kendisinin bir sanatçı olduğunu söyledi. Basın açıklamasının ardından Avcu ziyaretçi girişinden HSYK'nın içine girerek öneri paketini bir yetkiliye verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 15:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?