3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Hükümet, 'Alo Fakir Hattı' kuruyor

Hükümet, 'Alo Fakir Hattı' kurmak için kolları sıvadı. Fakirleri sosyal yardımlar konusunda ilk ağızdan bilgilendirmeyi amaçlayan hükümet, bu amaçla önümüzdeki günlerde 'Alo Sosyal Yardım Hattı' kuracak.

Askerdeki oğluna para gönderemeyen de, kömürü biten de bir telefonla yardım isteyebilecek. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü Aziz Yıldırım, "Türkiye'nin neresinden olursa olsun sosyal yardımlarla ilgili şikayetini, ihtiyacını yardım hattı aracılığıyla bize iletecek. Biz de operatörlerimiz aracılığıyla her arayanın sorununa çözüm bulacağız" dedi.

Hükümet, Şubat ayında fakirler için 'Alo Sosyal Yardım Hattı' kuracak. Fakir vatandaşları, sosyal yardımlar konusunda ilk ağızdan bilgilendirmek amacıyla harekete geçen Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, 'Alo Fakir Hattı' kuracak. Özellikle sosyal yardımlara ulaşma noktasında sıkıntı yaşayan fakirlere yardım etmek amacıyla oluşturulacak hat, aynı zamanda vatandaşlardan gelen soru, şikayet ve önerilerin değerlendirecek.

Operatörler aracılığıyla etkin bir danışmanlık-yönlendirme yapılarak sorun çözüme kavuşturulacak. Vatandaşların ilk ağızdan profesyonel bir şekilde bilgilendirilerek, yönlendirilmesi sağlanacak. Vatandaşların sosyal yardım ve proje uygulamaları konusunda doğru bilgiye hızlı bir şekilde erişimi sağlanacak.

Böylece, yardıma muhtaç kişilerin tek tek ilgili kamu kurumlarını dolaşarak bilgi almasının önüne geçilecek. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, sözkonusu uygulama ile yardım uygulamaları ile ilgili şikayetleri alarak, istatistiki tablo oluşturacak. Bu şekilde sistemin nerelerde ve neden tıkandığı görülecek, aksayan yönler düzeltilecek.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü Aziz Yıldırım, projenin Şubat ayının 15'ine kadar uygulamaya geçirileceğini açıkladı. Telekom'a başvurarak, üç rakamlı yardım hattı istediklerini belirten Yıldırım, "112 Acil Yardım, 155 Polis İmdat gibi bir hat olacak. Burada asıl amacımız Türkiye'nin neresinden olursa olsun sosyal yardımla ilgili sıkıntısı, ihtiyacı, şikayeti olan insanlar yardım hattını aramak suretiyle bizim operatörlerimizi arayacak. Operatörlerimiz arayan vatandaşlarımızı yönlendirecek veya çare bulacak. Talepleri alıp doğrudan doğruya ilgili birime aktaracağız. Vatandaşlarımız k ömür, gıda, sağlık, barınma, eğitim konularda başvurabilecekler. Örneğin parası olmadığı için yolda kalan da arayabilecek, askerde çocuğu olup da para gönderemeyen birisi de arayıp yardım isteyebilecek. Kömürü biten de arayıp yardım talebinde bulunacak. Bu hat çözüm hattı olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 15:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?