3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Hüseyin ve Soner Telekom'da

Beko Basketbol Ligi'nin güçlü takımlarından Türk Telekom, Galatasaray Cafe Crown'dan Hüseyin Beşok ve Darüşşafaka Cooper Tires takımından Soner Şentürk ile anlaşmaya vardı.

İHA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yeni sezonda güçlü bir kadro kurmak isteyen Türk Telekom, son olarak Galatasaray Cafe Crown takımında forma giyen Hüseyin Beşok ve Darüşşafaka Coper Tires takımından Soner Şentürk'ü renklerine bağladı.

Yeni sezonda Ercüment Sunter'i genel direktörlük görevine getirmeyi ve takımı Murat Özyer'e emanet etmeyi planlayan Türk Telekom, transfere hız verdi. Barış Özcan, Barış Ermiş ve Asım Pars ile yollarını ayıran başkent temsilcisi dış transferde ilk olarak tecrübeli pivot Hüseyin Beşok ve genç oyun kurucu Soner Şentürk ile anlaştı. 34 yaşındaki Hüseyin Beşok, 2.12 cm boyunda ve son 2 sezondur Galatasaray Cafe Crown forması giyiyordu. Son sezonunda 11.8 sayı ve 8.6 ribaund istatistiklerini tutturan Hüseyin Beşok, basketbola 1994 yılında Efes Pilsen'de başladı. Uzun yıllar burada forma giyen Hüseyin Beşok, 2001 yılında İsrail'in Maccabi Tel-Aviv takımına transfer oldu. 2 sozunluk İsrail kariyerinin ardından 2003 yılında Hırvatistan'ın Sibenik takımına transfer olan ancak
sakatlık nedeniyle forma giyemeyen Hüseyin Beşok, bir sonraki sezon Fransa'nın Asvel Villeeurbane takımına transfer oldu. Burada yeniden kendini bulan Hüseyin Beşok, 2005-2006 sezonunu Le Mans ve 2006-2007 sezonunu Polonya'nın Prokom takımında tamamladı.

Geçtiğimiz sezon büyük bir çıkış yakalayan 23 yaşındaki oyun kurucu Soner Şentürk ise, 2002 yılından bu yana Darüşşafak Cooper Tires forması giyiyor. Genç oyuncu, geçtiğimiz sezonu 10.5 sayı, 4.5 ribaund ve 5 asist ortalamalarıyla oynamıştı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 12:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?