3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

İkizleri ölüm bile ayıramadı

ODTÜ'de öğrenim gören Onur ve Eren kardeşler, motosikletle giderken kendilerine bir aracın çarpması sonucu yaşama da birlikte veda ettiler

Aynı gün doğdular. Aynı üniversiteyi hayal ettiler. Tek ayrıldıkları konu birinin makine, diğerinin kimya mühendisi olmak istemesiydi. Her ikisi de ODTÜ'yü kazandı. Eren kimya, Onur ise makine mühendisi olacaktı. Tutkuları da ortaktı: motosiklet. İkizler, motosikletle Eren'in staj yaptığı fabrikadan dönerken bir araba onlara arkadan çarptı. Birlikte başlayan hayatları, tutkuları, hayalleri de aynı anda son buldu. 21 yaşında iki hayatı söndüren sürücüyü, ikizlerin arkadaşları takip ederek yakalanmasını sağladı.

ÖLDÜKLERİNDE DE YANYANALAR
ODTÜ Kimya Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Eren Demircan ile ikizi ODTÜ Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Onur Demircan, cuma günü iki arkadaşlarıyla, iki ayrı motosikletle Eren'in staj yaptığı Etimesgut'taki Şeker Fabrikaları'na gitti. Fabrikadan dönüşte, cuma gece yarısından sonra saat 00.30 sıralarında Onur'un kullandığı motosiklete bir araç arkadan çarptı. İkizler olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Doğduklarında olduğu gibi öldüklerinde de yan yanaydılar. Cenazeleri de morgda yan yana konuldu.

KAÇAN SÜRÜCÜ YAKALANDI
İkizlerin ölümüne neden olan aracın sürücüsü ise kaçtı. Eren ve Onur'un motosikletli arkadaşları, aracı bir süre sonra yakaladı. Sürücünün ehliyetini ve ruhsatını alan gençler 155 Polis İmdat'a haber verdi. Polis, araç şoförünü yakalayarak gözaltına aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

TANIK TESELLİ ETTİ
Eren ve Onur dün Karşıyaka Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine CHP Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Gökhan Cudi Çalışkan'ın da aralarında olduğu çok sayıda partili katıldı. Tanık, ikizlerin babası olan Aşağı Ayrancı Remzi Oğuz Arık Mahallesi Muhtarı Süleyman Demircan'ı teselli etmeye çalıştı. İkizlerin oturduğu Şimşek Sokak'taki evlerinin önüne de taziye defterleri konuldu ve mum dikildi.
 

..
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 00:12:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?