3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

İlköğretim Haftası kutlandı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Abidinpaşa İlköğretim Okulu’nda İlköğretim Haftası kutlama programına katıldı.

Yıl içinde başarı gösteren öğrencilere ‘başarı belgelerini’ veren Başkan Akgül, “Yerel yönetimler olarak eğitim camiasının her zaman yanında olacaklarını” belirtti.

İlköğretim Haftası Kutlandı

Abidinpaşa İlköğretim Okulu, İlköğretim Haftası’nı okulun Sevgiye Çağrı Salonu’nda kutladı. Programa Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Belediye Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Çağlayan, öğretmenler ve veliler katıldı. Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve ebediyete intikal eden öğretmenler adına saygı duruşuyla başlayan program İstiklal Marşımız’ın okunmasıyla devam etti.

Akgül’e Teşekkür

Eğitimin insanlar ve toplumun üzerinde çok büyük önemi olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Ahmet Ülkü Özer, Mamak Belediyesi olarak kendilerine maddi ve manevi her türlü desteği veren Başkan Akgül’e teşekkür ederek, çiçek verdi.

“Eğitim Önemli

İmkanları ölçüsünde eğitim camiasının her zaman yanında olacaklarını belirten Başkan Akgül de eğitimsiz bir toplumun çağdaş medeniyetler içerisinde yer almasının mümkün olamayacağını belirtti. “Biz ne kadar kendimizi geliştirirsek, birey olarak, ülke olarak o kadar ileriye gideriz” diyen Akgül, yerel yönetimler olarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızın geleceğe en güzel şekilde hazırlanmaları için üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Akgül’den Nasihat

Programda, karate dalında Türkiye Şampiyonu ve Türkiye 2.’si olan 2 öğrenci ve 6.ve 7. sınıfta üst üste takdir getiren öğrenciler, Üstün Başarı Belgesi ve kitapla ödüllendirildi.

İlköğretim Haftası nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilere de Örnek Öğrenci Belgesi ve kitap verildi. Öğrencileri tebrik ederek, belgelerini sunan Akgül, kendilerine bir dizi nasihatlerde bulundu. Başarı belgesinin bir basamak olduğunu kaydeden Akgül, başarılı olmanın yolunun planlı ve programlı çalışmaktan geçtiğini söyledi.

Hoş Geldin Çiçeği

Okul korosunun Okul Marşı’nı okuduğu programda, son sınıflar yeni başlayan minik öğrencilere hoş geldin çiçeği verdi. Pop Star yarışmasıyla adını duyuran Mamaklı Pop Star Kadir de söylediği birbirinden güzel şarkılarla izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Veliler Pop Star Kadir’in söylediği şarkılara alkışlarla eşlik etti.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 13:54:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?