3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

İngiliz büyükelçiliği soyuldu

İngiltere Büyükelçilik kompleksinde geçtiğimiz hafta yaşanan hırsızlık olayının şoku yaşanıyor

Başkent’te İngiltere Büyükelçisi’nin resmi konutunun da bulunduğu İngiltere Büyükelçilik kompleksinde geçtiğimiz hafta yaşanan hırsızlık olayının şoku yaşanıyor. Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün hemen karşısında, Başbakanlık Resmi Konutu’nun ise yanında olmasının dışında kapının önünde Türk polisleri içeride ise hem özel güvenlik hem de ingiliz polisinin görev yaptığı kompleksin 28 Ağustos’ta hırsızlık olayına sahne olduğu ortaya çıktı.

Olağanüstü güvenlik

20 Kasım 2003’te İstanbul’daki İngiltere Başkonsolosluğu’na yapılan terör saldırısının ardından 100 metre yakınına otomobil park etmenin bile yasaklandığı büyükelçilik kompleksinde onlarca güvenlik kamerasını da atlatan kişi ya da kişilerin bir kasadan 60 bin liralık mücevher ve yaklaşık 10 bin liralık elektronik eşya çaldıkları belirlendi.

Komplekste inşaat halindeki bir binada bulunan kasadaki mücevher ve elektronik eşyaların inşaatta görevli bir kişiye ait olduğu belirtildi. İnşaatta çok sayıda işçinin çalıştığı da kaydedildi.

Henüz sonuç alınamadı

İngiliz yetkililerin yaptığı araştırmadan sonuç çıkmayınca olay Ankara Emniyeti’ne bildirildi. Parmak izi incelemesi yapan polisin, sonuç alamadığı öğrenilirken, binanın tüm kamera kayıtlarının incelendiği kaydedildi. Binaya giriş çıkış yapan tüm personelin bilgisine başvurulduğunu da söyleyen emniyet yetkilileri, “Kasada bir zorlama yok. Kasanın anahtarını odadaki masanın çekmecesinden alınarak açılmış” dediler.
 

Vatan
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 17:52:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?