3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

İntihar mı, cinayet mi?

JİTEM Eski Başkanı Emekli Binbaşı Abdülkerim Kırca'nın Ankara'daki evinde intihar ettiği bildirildi. Kırca'nın intihar ettiği sanılıyor.

Kırca'ya Ahmet Necdet Sezer tarafından Devlet Övünç Madalyası verilmişti.

Kırca'nın adının ayrıca bir PKK itirafçısının ifadesi doğrultusunda çete iddialarına karıştığı ve hakkında bu doğrultuda süren davalar olduğu bildirildi.

PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan, Kırca'nın Silopi'de 3 kişiyi diz çöktürerek silahla öldürdüğünü ileri sürmüştü.

SUSURLUK'TA ADI GEÇİYOR

Kutlu Savaş'ın hazırladığı Susurluk raporunda adı "olayların planlayıcısı ve yürürlüğe koyucusu" olarak geçen Kırca, JİTEM'in kurucusu Binbaşı Cem Ersever'in Ankara'ya tayin edilmesinin ardından yerine atanmıştı. Kırca döneminde faili meçhul cinayetlerde büyük artış yaşanmıştı. İtirafçı Aygan, Kırca'yı şu cinayetlerle suçlamıştı:

- Kırca, dönemin Diyarbakır HEP İl Başkanı Vedat Aydın'ın yeğeni ve Tüm Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Necati Aydın ile Mehmet Aydın ve Ramazan Keskin'i Silvan-Diyarbakır yolu kenarında bizzat kafalarına kurşun sıkarak öldürdü.

- O dönem Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yakınlarında alıkonulan Murat Aslan, Kırca tarafından işkence altında sorgulandı ve Dicle nehri kenarında öldürüldükten sonra üzerine benzin dökülerek yakıldı.

- Aynı dönem Silvanlı Mehmet Salim Dönen ve amcası da benzer yöntemle öldürüldü.

- Abdülkerim Zoğurlu ve Zana Zoğurlu, evlerinden alındıktan sonra araziye götürülüp öldürüldü.

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 14:50:20
Güncelleme :19 Ocak 2009 Pazartesi 14:59:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
t.mete yüzüak IP: 78.162.194.xxx Tarih : 19.01.2009 15:58:06

intiharmı cinayetmi bilmem tek bildiğim merhumun vatanı için yaptıklarıdır senelerce pkk ile her türlü şartlarda mücadele eden TSK nın onurlu şerefli bir subayıdır.böyle subaylar her daim varolcaktır vatanı için milleti için .TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ nin ve ailesinin başı sağolsun.