3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

İş-Kur 500 engelliyi iş sahibi yaptı

ANKARA İŞ-KUR 3 AYDA 500 ENGELLİYİ İŞ SAHİBİ YAPTI

İş ve İşçi Bulma Kurumu (İş-Kur) Ankara Müdürlüğü, Ağustos ayından bu yana yaklaşık 500 engellinin iş hayatına atılmasını sağladı.

İş-Kur Ankara Müdürü Talip Altuğ, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 93 engellinin iş başı yaptığını belirterek, Ağustos ayından bu yana yaklaşık 500 engellinin iş hayatına atıldığını söyledi. İşyerlerinin sigorta numaralarına göre özürlü çalıştırıp çalıştırmadığının takip edildiğini kaydeden Altuğ, "Kanuna göre engelli çalıştırmayan kurumlara yazı göndererek, bu açığın giderilmesini istiyoruz. Aksi takdirde çalıştırmadıkları her engelli için

her ay bin 519 TL para cezası veriliyor. Görme engelliler genellikle santral işlerinde, tekerlekli sandalye ya da yürüme engeli bulunanlar da bilgisayarlı muhasebe gibi alanlarda istihdam ediliyor" şeklinde konuştu.

Son 3 ay içinde herhangi bir kuruma para cezası kesilmediğini belirten Altuğ, engelli çalıştırmayan kurumları kapatma yoluna gittiklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 11:06:04
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 11:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?