3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

İşçilere mide kanseri semineri

Mamak Belediyesi, iş yeri hekimliği kapsamında personele mide kanseri ile ilgili seminer verdi.

Mamak Belediyesi, iş yeri hekimliği kapsamında işçilerini mide kanseri hakkında bilgilendirdi. İl Sağlık Müdürlüğü ve Ankara Üniversitesi Onkoloji Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında işçilere Yeşilbayır İşletme Tesisleri Yemekhanesi'nde sinevizyon eşliğinde mide kanserinin nedenleri anlatıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden Dr. Nermin Yavuz tarafından soru-cevap şeklinde gerçekleştirilen seminerde mide kanserinin toplumda sık görülen bir rahatsızlık olduğuna dikkat çekildi.

Mide kanserinin 50 ve 70'li yaşlarda daha sık görüldüğü belirtilen seminerde erkeklerde akciğer kanserinden, kadınlarda ise meme kanserinden sonra en sık görülen kanser türü olduğu ifade edildi. Erkeklerde, kadınlara oranla 2 kat fazla görüldüğü kaydedilen mide kanserinde rol oynayan nedenlerin beslenme alışkanlığından, gıdaların saklanma ve pişirme yöntemine, tütün ve tütün mamullerinin kullanımına kadar çeşitlilik gösterdiği anlatıldı.

Mide kanserinin belirtileri, teşhisi, tedavisi ve korunma yolları hakkında kapsamlı bilgi verildi. İşçiler seminer sonunda hastalık hakkında merak ettikleri hakkında Dr. Yavuz'a sorular yöneltti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 10:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?