3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

İsmet İnönü anısına turnuva

İSMET İNÖNÜ ANISINA BRİÇ TURNUVASI

Çankaya Belediyesi, İnönü Vakfı ve Ankara Briç Kulübü işbirliğiyle İsmet İnönü Geleneksel 5. İkili Briç Turnuvası düzenlendi.

Turnuvanın açılışını Çankaya Belediye Başkan Vekili Fazıl Güleken, Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy, İnönü Vakfı adına Gülsün Bilgehan Toker ve Briç Federasyonu Başkanı Serhan Antalyalı yaptı. Fazıl Güleken, kurtuluş savaşımızın kahramanlarından ve Türk siyasetinin duayen isimlerinden İsmet İnönü'nün briç sporunu çok sevdiğini hatırlatarak, turnuvanın onun adına düzenlenmesinin çok isabetli bir tercih olduğunu kaydetti. Briçin ne klasik anlamda bir oyun ne klasik anlamda bir spor olduğunu belirten Güleken,

"Briç tüm bunları da kapsayan ve hatta savaş sanatının, siyaset biliminin ve psikolojinin öğelerini tüm diğer dallardan çok daha belirgin biçimde içinde taşıyan çok yönlü ve çok boyutlu bir spordur. İsmet Paşa'nın briç sevgisi basit bir oyun tutkusu değildi. Bu sevgi ve tutku onun asker, siyasetçi ve önder kişiliği ile büyük ölçüde uyuşmakta, dahası bu özelliklerini besleyip geliştirmesine önemli katkılar sunmaktaydı" dedi.

İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan, Kurtuluş Savaşı'nın önderlerinden İsmet İnönü'nün 36. ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen turnuva için Çankaya Belediyesi'ne ve Briç Federasyonu'na teşekkürlerini sundu. Bilgehan, başta Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere Cumhuriyet'in kurucularının sanatla, sporla, müzikle ve briç gibi nitelikli ve estetik uğraşlarla ilgilendiklerini belirterek, Türkiye'nin bu tür liderleri aradığını kaydetti. Turnuvaya katılan herkese başarı dileklerini sunan Gülsün Bilgehan, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

İSMET İNÖNÜ ANISINA BRİÇ TURNUVASI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 16:21:02
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 19:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?