3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ispartalılar halk oyunlarıyla coştu

Mamak Belediyesi Konservatuar Halk Oyunları Ekibi, Isparta Gül, Halı, Kültür ve Turizm Festivali’nde büyük beğeni topladı.

Ispartalılar’ın gönlünü fetheden seğmenler ve Van Kız Ekibi, festival dönüşü Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ü ziyaret etti. Halk oyunları ekibi Akgül’e, Isparta Belediyesi tarafından takdim edilen plaketi verdi.

Ispartalılar Halk Oyunlarıyla Coştu

Güller diyarı Isparta Mamak Belediyesi Konservatuar Halk Oyunları ekibiyle coştu.
Mamak Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, bu yıl 10.’su düzenlenen Isparta Gül, Halı, Kültür ve Turizm Festivali’ne katıldı. Ankara İl yarışmasında 1. olan Başkent’in efeleri seğmenler ile yine aynı yarışmada yıldızlar kategorisinde 2. olan Van Kız ekibi festivalde taraflı tarafsız herkesin büyük beğenisini topladı.

Akgül, Ekipleri Kabul Etti

Festival sonunda Ispartalılar’ın gönüllerine fetheden Halk oyunları ekibine Isparta Belediye Başkanlığı tarafından, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e takdim edilmek üzere bir plaket verildi. Festival dönüşü Başkan Akgül, Mamak’ın adını başarıyla temsil eden ekipleri makamında kabul etti.

Akgül’den Kutlama

Isparta’nın simgesi olan halı üzerine gül dokumalı teşekkür plaketini ekiplerden teslim alan Başkan Akgül, “Halk oyunları kültürel yelpazemizin en önemli yapı taşlarından biri. Öncelikle sizleri Mamak’ın adını en güzel şekilde duyurduğunuz için yürekten kutluyorum” dedi.

“Desteklerimiz Sürecek”

Mamak Kültür Merkezi’nde eğitim alan öğrencilerden gelen başarı haberlerinin kendilerini gururlandırdığını söyleyen Başkan Akgül, “Halk oyunlarımız gençlerimizle hayat buluyor. Kendi değerlerimizi yansıtan halk oyunlarımızı yeni nesillere öğretmek ve bu kültürü daha iyi tanıtmak için yerel yöneticiler olarak desteklerimiz sürecek” diye konuştu.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 13:07:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?