3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

İsrail saldırıları protesto edildi

Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin oluşturduğu 'Filistin Halkını Dayanışma Komitesi', İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıyı protesto etti.

Kurtuluş Parkı'nda toplanan yaklaşık bin kişilik grup, İsrail aleyhine sloganlar atarak Ziya Gökalp Caddesi'ne kadar yürüdü.

Polis eylemcilerin Kızılay Meydanı'na geçmemesi için barikat kurarken, eylem süresince cadde araç trafiğine kapatıldı. Eyleme katılan çocuklar ellerinde ' Filistin Halkı Kazanacak' pankartını taşıdı.

Filistin Halkıyla Dayanışma Komitesi adına basın açıklaması yapan Mehmet Özer, Filistin halkının yıllardır kendi yurtlarında mülteci gibi yaşadığını söyledi. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda uluslararası anlaşmalarca yasaklanan beyaz fosfor bombası kullandığını belirten Özer, saldırıda ölen Filistinli sayısını hatırlatarak bunun soykırım olduğunu söyledi.

İsrail'e ABD'nin cesaret verdiğini, BM'nin ise sessiz kaldığını ifade eden Özer, "Hükümet İsrail'e yöneltmiş olduğu eleştirilerinde samimi ise İsrail ile imzalanan tüm anlaşmaları feshetmeli, İsrail ile askeri, ekonomik ve siyasi işbirliğine son vermelidir" dedi. Özer, eylemlerini devam ettireceklerini söyledi.

Öte yandan eylemde çok sayıda polis görev alırken, eylemcilerin Kızılay Meydanı'na geçmesini engellemek için panzerlerle barikat kuruldu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 19:11:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?